Kaupunki kannustaa viettämään vappua vastuullisesti


Vilkkaan koronatilanteen vuoksi vappua kannattaa viettää lähipiirissä, suuria kokoontumisia välttäen.

Koronatapauksia on tullut Kangasalla edelleen ilmi runsaasti eikä koronapandemian rauhoittumisen merkkejä vielä ole havaittavissa.

Uusien koronatapausten ilmaantuvuus Kangasalla oli viikoilla 15 -16 Pirkanmaan toiseksi korkein Tampereen jälkeen eli 96,2/100 000 asukasta/14 vrk. Koko Pirkanmaan keskiarvo samalla ajalla oli 61,7/100 000/14 vrk.

Koronaturvallista vappua

Kaupungin tartuntatautivastaava lääkäri Tiina Viitaniemi kehottaa kaikkia kangasalalaisia viettämään vappua läheisten kesken ja välttämään tiiviitä väkijoukkoja.

– Perinteiset vappumenot suuriin joukkoihin kokoontuen on nyt syytä unohtaa ja nauttia toivon mukaan aurinkoisesta vapusta pienellä porukalla ulkosalla ja väljästi. Tavatessa lähipiirin ulkopuolisia kannattaa ehdottomasti pitää maskeja ja noudattaa turvavälejä, Viitaniemi vetoaa.

Ohjeita ja rajoituksia noudattamalla voimme yhdessä estää tartuntojen leviämistä ja kulkea kohti parempaa kesää.


Tutustu somessa #Omassa kuplassa -kampanjaan
:
Kesää kohti mennään, mutta vappu on jo lähes täällä! Jotta tuleva kesä on meille kaikille parempi, tulee tapaamisia vielä välttää. Vietetään siis #EtäVappu tai juhlitaan  #OmassaKuplassa eli ainoastaan oman lähipiirin kanssa. Hyvää vappua ja turvallista kevättä. #YhdessäParempiKesä 

#Omassa kuplassa- some-kampanjan tunnuskuva. Piirroskuplan sisällä teksti #Omassa Kuplassa.

Kampanjasta vastaavat VNK, THL, sisäministeriö ja poliisi.