Kaupungin tiedottaja ja hoitotyön johtaja palkittiin Antti-patsaalla


Kangasalan Sanomat on palkinnut Antti-patsaalla kaksi korona-ajan tiedonjakajaa. Kaupungin tiedottaja Annikka Lampo ja hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo saavat palkinnot siksi, että heidän avullaan kangasalalaiset ovat saaneet ajantasaista tietoa poikkeusaikana.

– Heidän työnsä avulla on hälvennetty pelkoja ja jaettu oikea-aikaista faktatietoa. Molemmat ovat tehneet töitä työajoista riippumatta tiedottamisen eteen, Kangasalan Sanomien päätoimittaja Heli Keskinen perustelee Kangasalan Sanomien kirjoituksessa.

Paikallislehdet jakavat alueillaan paikallisia Antti-patsaita. Tunnustus annetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja. Palkinto on nimetty ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Lizeliuksen mukaan.

Annikka Lampo, kuva Kangasalan Sanomat

– Antti-patsas on perinteikäs ja hieno tunnustus, joka on kunnia vastaanottaa. Se, että viestintä välillä nousee näkyväksi ja että sitä arvostetaan, lämmittää ilman muuta mieltä, tiedottaja Annikka Lampo sanoo.

– Viestintä on asia, joka myös kaupungin toiminnassa liittyy lähes kaikkeen ja sillä on merkittävä rooli erilaisten tavoitteiden saavuttamisessa ja asioiden onnistumisessa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että kun viestintä sujuu, siihen ei juurikaan kiinnitetä huomiota, mutta jos se ei suju, niin hässäkkä voi nousta hyvin äkkiä, Lampo toteaa hymyillen.                              

Lampo kertoo olevansa iloinen ja ylpeä siitä, että kaupungin johdon viestintäasenne ja -osaaminen ovat erinomaisella tasolla.

– Kun lisäksi olemme säännöllisesti harjoitelleet häiriötilanteita ja niissä viestimistä jo ennen koronaa, niin myös vallitseva, pitkäkestoinen koronatilanne on ollut huomattavasti helpompaa hallita kuin jos siihen olisi hypätty kylmiltään.

Annikka Lampo ja Jenni Aunio-Ahmavuo kiittävät myös Kangasalan Sanomia erinomaisesta yhteistyöstä ja nopeasta reagoinnista kaikkeen kaupungin koronaviestintään.

– Yhdessä olemme voineet mahdollistaa sen, että asukkaat ovat aina tarvittaessa saaneet ajantasaista tietoa mahdollisimman kattavasti, Aunio-Ahmavuo sanoo.

Jenni Aunio-Ahmavuo sispp punatiilisen seinän edeustalla ja pitää kädessään julistetta, jossa lukee "Koronarokotuspiste".
Jenni Aunio-Ahmavuo, Kuva Kangasalan Sanomat