Kangasalla nähdään lauantaina 4.3. SM-Enduro -osakilpailu


Kilpailu ajetaan lauantaina 4.3.2023 klo. 8.30-20 Kangasalla osittain tutuissa maastoissa, mutta reitillä on mukana myös uusia ennen ajamattomia osuuksia kangasalalaisissa metsissä. LOUKKO.COM SM-Enduro tuo Suomen moottoripyöräenduron huiput jo kuudetta kertaa Kangasalle.

Kangasalan monipuolinen reitti talviolosuhteissa ottaa kuljettajista mittaa SM-arvon mukaisesti. Kilpailussa ajetaan SM-pisteistä luokissa SM-E1, SM-E2, SM-E3, SM-U20, SM-YLEINEN ja SM-Naiset. Lisäksi mukana on useita kansallisia luokkia. Kyseessä on kauden toinen osakilpailu.

Reitti kiertelee tiiviillä alueella Kallion, Lentolan ja Metsäkulman ympäristössä. Kilpailukierros koostuu sekä siirtymätaipaleista että maastokokeista. Maastokokeilla mitataan aikaa eli vauhdikkaimmin ajanut on kilpailun voittaja.

Kilpailukierros on 42 km pitkä, josta maastokokeita on yhteensä 20 km. Tiellä ei kilpailijoiden tarvitse Kangasalla tänäkään vuonna palella, koska tiesiirtymää on kierroksella pieninä pätkinä yhteensä vain 6 km. Maastosiirtymää kierroksesta on kaiken kaikkiaan 16 km. Kilpailukierroksia ajetaan luokista riippuen jopa 3kpl.

 

Muutoksia liikennejärjestelyihin

Kilpailun maastokokeet aiheuttavat tilapäisiä muutoksia liikenteeseen tienylityspaikoilla. Mäkirinteentiellä, Pajatiellä ja Muuntamontiellä on liikenteenohjaajat, jotka pysäyttävät hetkellisesti tieliikenteen, silloin kun kilpailija ylittää tien. Reitti kulkee paikoin lähellä ulkoilupolkuja, joten ulkona liikkuvien on hyvä noudattaa varovaisuutta.

Tervetuloa seuraamaan perinteikästä kilpailua reitin varrelle.

Lisätietoja kilpailusivustolta: https://www.kamoke.fi/kangasalaenduro/