Kangasalan Voimaa ruuasta -päivä järjestetään 15.2.


Tämän vuoden Voimaa ruuasta viikkoa vietetään viikolla 7 ja sen teemana on aivoterveyden ja hyvän toimintakyvyn edistäminen ikääntyessä. Viikon tavoitteena on muistuttaa ruokailun ja ravitsemuksen tärkeydestä ikäihmisen arjessa. Kangasalan kaupunki sekä Pirha osallistuvat Gery ry:n teemaviikkoon järjestämällä oman tapahtuman 15.2.2023 Kangasalan pääkirjastossa Harjula-salissa klo. 9-12. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumassa voi käydä ilmaiseksi kehonkoostumusmittauksessa kartoittamassa omaa lihasvoimaansa tai jututtamassa ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjamaa. Lisäksi tapahtumassa on luvassa tietoiskuja, ohjattua jumppaa, ateriaesimerkkejä, välipalanäyttely sekä jaossa ilmaisia Valion välipalajuomia sadalle ensimmäiselle kävijälle.

Kangasala on mukana teemaviikossa jo neljännen kerran.

-Ravitsemus ja liikkuminen ovat oleellisen tärkeitä keinoja toimintakyvyn ja terveyden säilyttämiseen. Hyvä ruokarytmi ja ruokavalinnat vaikuttavat positiivisesti mielialaan ja muistin toimintaan. Maistuva ruoka ja yhdessä syöminen tuovat vireyttä ja mielihyvää. Ikääntymismuutokset herkistävät ravitsemushaasteille, joten haluamme tarjota tietoa ikääntyville asukkaille ja heidän läheisilleen, kertoo tapahtuman järjestäjä ja ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjama.

 

Koko ohjelma:

Kartoita lihasvoimasi maksuttomassa kehonkoostumusmittauksessa (Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut)

Hyvän välipalan kokoaminen (näyttely)

Aineistoa lihasvoimaa ja muistia ylläpitävästä ravinnosta

Jaossa ateriaesimerkkejä

Jaossa ilmaisia Valion välipalajuomia 100 kpl

Tietoiskut:

9.30 Hilpi Linjama – Miten ravitsemus muuttuu ikääntyessä

10 Terhi Kauppila – Miten liikkuminen vaikuttaa toimintakykyyn

10.30 Hilpi Linjama – Muisti ja aivoterveyden ylläpito ravinnon avulla

11 Terhi Kauppila – Ohjattu jumppahetki – ohjeet kotona tehtäviin jumppaliikkeisiin

11.30 Hilpi Linjama – Vatsan toiminnan ylläpito ravitsemuksella