Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman laatimiseksi järjestetään kaikille kaupunkilaisille avoin vuorovaikutustilaisuus sekä asukaskysely


Kangasalan kaupunki on käynnistänyt alkuvuodesta 2022 viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman laadinnan. Ohjelma ohjaa kaupungin viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen ylläpitoa ja rakentamista sekä viherpalvelujen tuottamista seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Puistonäkymä, jossa viheralueen keskellä näkyy pensasistutuksia. Alueen reunalla näkyy kävelytie ja puisten siltojen kaiteita.

Kuohunlahden puisto. Kuva: Milla Santalehto.

Kesäkuun aikana kaupunkilaiset kutsutaan mukaan ohjelman laatimiseen. Kaikille kaupunkilaisille avoin vuorovaikutustilaisuus järjestetään Kangasalan pääkirjaston Harjula-salissa tiistaina 7.6.2022 klo 16.30–18.30. Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla viheralueiden ja -palveluiden käyttäjien toiveita ja näkemyksiä viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöön, kehittämiseen ja ylläpitoon liittyen. Tilaisuus on avoin kaupungin viheralueita ja ulkoliikuntapaikkoja käyttäville seuroille, yhdistyksille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman sisältöön on mahdollista vaikuttaa myös tilaisuuden jälkeen asukaskyselyyn vastaamalla. Asukaskyselyyn pääsee vastaamaan 8.6.2022 alkaen kaupungin verkkosivujen kautta osoitteessa kangasala.fi/Osallistu ja vaikuta.

Ohjelmaluonnos asetetaan nähtäville kokonaisuudessaan syksyllä 2022, jolloin siihen on vielä mahdollisuus jättää palautetta. Tavoitteena on, että Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelma 2023–2032 valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tervetuloa osallistumaan!

Lisätietoja

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
jari.jarvinen@kangasala.fi, p. 050 550 9079