Kangasalan urkutehtaan historiasta kertova piennäyttely aloitti matkansa Pohjanmaalta


Kangasalla vietetään tänä vuonna Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi on järjestetty jo 17 juhlakonserttia ja vielä yli 40 konserttia on tulossa eri puolilla Suomea. Konserttien lisäksi järjestetään myös näyttelyitä ja muita tilaisuuksia.

Kangasalan urkutehtaan historiasta kertovan näyttely mahtuu pieneen tilaan ja sen voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.

Kangasalan kaupungin kulttuurikoordinaattori Anna Toiva ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseotutkija Heli Hietamäki toteuttivat yhteistyönä piennäyttelyn urkutehtaan historiasta. Näyttely nostaa esille urkutehtaan historiaa runsaan kuvamateriaalin sekä Kangasalan kaupungin esinekokoelmasta kerättyjen esineiden avulla.

Näyttely kasattiin ensimmäisen kerran Alahärmän kirkkoon, jossa järjestettiin juhlakonsertti yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalveluiden kanssa. Näyttely on esillä Kauhavan kirjastolla toukokuun loppuun ja sieltä näyttely saapuu Kangasala-talon 2. kerrokseen, jossa se on esillä 6. heinäkuuta asti. Kangasala-talolta näyttely matkaa aina Utsjoelle saakka, missä Suomen pohjoisimmilla uruilla soitetaan juhlakonsertti 15.7.2023.

Näyttely matkaa juhlavuoden aikana ympäri Suomea, ja sitä voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista vielä juhlavuoden jälkeenkin.

 

Lisätietoja

Kangasalan kaupunki,

kulttuuripalvelut Kulttuurikoordinaattori Anna Toiva,

p. 044 481 3020, anna.toiva@kangasala.fi