Kangasalan Timanttikorttelin asemakaava sai lainvoiman


Havainnekuva kerrostalorakennuksesta, jonka etuosa on matala ja sen molemmin puoli on kaksi korkeampaa, tornimaista osaa. Kuvassa näkyy talon edustalla aukio, jolla seisoo ihmisiä.

Timanttikorttelin havainnekuva. Kuva: Arkkitehdit LSV Oy

Kangasalan keskustaan Myllystenpohjantielle vuonna 2025 valmistuvan Timanttikorttelin asemakaava on saanut lainvoiman.  Kaavaan ei tullut valituksia, mikä antaa mainiot lähtökohdat jatkosuunnittelulle.

Hankkeen kaikki suunnittelijat, kaikkiaan 9 eri edustettua suunnittelualaa, on valittu ja he ovat jo aloittaneet työnsä ehdotussuunnittelun parissa. Suunnittelu on edennyt tiiviissä aikataulussa ja timantti alkaa hioutua. Vanhojen, hankkeen alta purettavien rakennusten käyttö suunnittelualueella päättyy lokakuun 2022 lopussa purkutöiden alkaessa pian tämän jälkeen.  Uudisrakentaminen on tämänhetkisen aikataulun mukaan alkamassa toukokuulla 2023.

Hankkeen laajuus on tarkentunut suunnittelun aikana. Kiinteistö Oy Kangasalan Timanttiin sijoitetaan muun muassa vanhan teknisen viraston, sosiaalipalvelujen tilojen ja kaupungin eri konserniyhtiöiden toimintojen lisäksi myös noin 600 m2 liike-elämän tiloja. Liiketilat sijoitetaan rakennuksen 1. kerrokseen. Kiinteistö Oy Taloherttualle rakennetaan kahteen torniin noin 60 monimuotoista vuokra-asuntoa. Hankkeen kerrosala on noin 8900 m2 ja maksimikerrosluku on 7. Autojen pysäköintipaikat toteutetaan maanalaiseen pysäköintihalliin, jonne ajo on suunniteltu Kirkkojärventien suunnasta.

Timanttikorttelin tuntumassa alkaa kuitenkin tapahtua jo tämän vuoden kesällä. Kaupunki ryhtyy perusparantamaan Kirkkojärventietä ja toteuttaa huolella suunniteltua Tampereentien alikulkua tulevan Timanttikorttelin ja Kangasalan uimahallin väliin.

Nämä ovat jatkumoa alueen vilkkaalle rakentamiselle. Viereen on lähivuosina valmistunut pysäköintitalo, hotelli-, asuin- ja liikekerrostalo sekä uimahallin laajennus ja torin reunalle asuinkerrostalo.

Lisätiedot:

Elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, Kangasalan kaupunki
p. 044 430 9421, sirkku.malviala@kangasala.fi

Toimitusjohtaja Stefan Stortz, Kiinteistö Oy Taloherttua
p. 0400 242 794, stefan.stortz@herttuankp.fi