Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitori lauantaina 13.4. klo 10–14


Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitoria vietetään tänä vuonna teemalla Osallistava Kangasala.

Kulttuuri- ja hyvinvointitori on vuosittainen kaupunkilaisia yhteen kokoava tapahtuma, jonka kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Viime vuonna tapahtumassa vieraili jo n. 2 700 kävijää.

Tapahtuma kokoaa yhteen paikallisia kulttuuri- ja hyvinvointialan tuottajia ja kolmannen sektorin toimijoita sekä kaupunkiorganisaation osaamista. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 70 näytteilleasettajaa ja esiintyjäryhmää. Ohjelmaa on luvassa kaikenikäisille.

Tapahtuma järjestetään kulttuurikorttelissa, jonka muodostavat Kangasalan pääkirjasto ja Kangasala-talo. Tapahtuma levittäytyy myös seinien ulkopuolelle Kangasala-talon edustalle ja torialueelle. Tänä vuonna tapahtuman musiikkiohjelmaa järjestetään lisäksi Kangasalan kirkossa.

Kangasala-talon konserttisalissa tapahtumapäivä aloitetaan musiikilla. Tarjolla on niin viihdemusiikkia, klassisen musiikin säveliä kuin kansanmusiikkiakin. Ohjelma jatkuu improvisaatioesityksellä ja teatterilla. Iltapäivän lopuksi nähdään tanssi- ja liikuntaesityksiä. Pääkirjaston kahvila-lehtisalin ohjelman aloittavat tanssiesitykset ja päivä jatkuu jazz- ja tanssimusiikin rytmien siivittämänä kahden eri orkesterin voimalla. Iltapäivällä kuullaan arvioita ja keskustelua runoista, kun eduskuntavaaliehdokkaat istuvat runoraatiin. Valtuustosalissa on luvassa aikuisille parisuhdetietoiskuja ja nuorille 17-vuotiaan esiintyjä-yrittäjä Aatu Itkosen vinkkejä hyvinvointiin ja arjessa jaksamiseen.

Pääkirjaston lastenosastolla järjestetään erityisohjelmaa lapsille. Kangasalan Siluetin ja Taitokeskuksen työpajoissa pääsee tekemään kädentöitä ja nallelääkäri hoitaa vastaanotollaan isoja ja pieniä pehmoystäviä. Rohkeimmat voivat esittää taitojaan kaikille avoimessa lasten Open Stage –tilaisuudessa, jonka vetävät Kangasalan Pikkuteatterin satuhahmot mm. jättiläisveljekset Riku ja Piko. Tilaisuus pidetään klo 11–13 eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tapahtuman ulkoalueella voi kokeilla Ekokumppanien esittelemää, mobiilisovelluksella toimivaa sähköpyörää ja Kangasalan Moottorikerhon esittelypisteellä voi tutustua mopoon.

Kangasalan latu tuo torille palan metsätunnelmaa pystyttämällä sinne laavupaikan. Torin laidalla pääsee tutustumaan uuteen liikkuvaan nuorisotilaan ja käymään kirjastoautossa. Kangasalan SPR:n osasto järjestää ensiapunäytöksiä ja Länkyn Taekwondo lajiesityksiä. Sään salliessa seurakunta pystyttää lapsille pomppulinnan. Sana on vapaa Speakers´ Cornerissa Kangasala-talon edustalla klo 11–13.

Kangasalan kirkossa pääsee nauttimaan klo 11 alkaen Valkeakoski-opiston Elinan kuoron ja Kangasalan Mieslaulajien esityksistä sekä Susanna Malkasillan viulumusiikista ja Eveliina Sydänlähteen huilu- ja panhuiluesityksestä. Päivän lopuksi klo 13 järjestetään urkuesittely lapsille, ei ennakkoilmoittautumista.

Tutustu näytteilleasettajiin ja päivän ohjelmaan osoitteessa www.kangasala.fi/kulttuuritori

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Riina Dahlman, kirjastovirkailija
riina.dahlman(at)kangasala.fi, p. 040 689 7293

Maija Mäkinen, hyvinvointikoordinaattori
maija.makinen(at)kangasala.fi, p. 050 3847 653