Kangasalan koulujen 150-vuotisjuhlavuoden pipon suunnittelukilpailu on ratkennut


Kangasalan opetus- ja kulttuuripalvelut järjestivät pipon suunnittelukilpailun Kangasalan koulujen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kilpailuun saivat osallistua kaikki Kangasalan peruskoulujen oppilaat. Kilpailuohjelmassa annettiin ohjeistus, että aihepiirinä voi olla esimerkiksi paikallisuus, alueen historia, koulut, oppiminen tai opiskelu.  

 Kilpailun raatiin kuuluivat taideteollinen suunnittelija Merja Palin, kulttuurikoordinaattori Anna Toiva, opetuskoordinaattori Marja Mattila, opetuspäällikkö Merja Lehtonen ja nuorisovaltuuston edustaja Henri Pitkänen.  

Raati tutki saapuneita ehdotuksia, niiden värejä, toteuttamiskelpoisuutta ja teemoja. Voittajatyöksi valittiin Huutijärven koulu koulun 5. luokkalaisen Siiri Aittalan ehdotus Maisema. Työ on mainio jatkumo jo aiemmin yhteisneulontana toteutettuihin Oksalla ylimmällä -lapasiin ja -villasukkiin. Työ on neuleena toteutettava, ilmentää Kangasalan kaupunkia ja on malliltaan laajalle yleisölle sopiva.  

Kuvassa pipokilpailun voittajatyö
Kuva: Kangasalan kaupunki

Raati päätti antaa myös kunniamaininnan kahdelle ehdotukselle: Aakkospipo, suunnittelija Aapo Kudjoin (1. luokka, Raikun koulu) ja Koulusade, suunnittelija Ada Koskinen (6. luokka, Suoraman koulu). 

Neuleohjeen suunnittelee Merja Palin, joka tekee erilaisten vaikeustasojen vaihtoehtoja toteutukselle.  

Pipoja tullaan neulomaan kouluissa oppitunneilla/käsityökerhoissa syksyllä 2021 ja siitä järjestetään myös yhteisneulontatapahtuma kulttuuripalveluiden Facebook-sivuilla. 

 

Lisätietoja: 

Opetuskoordinaattori Marja Mattila, marja.mattila@kangasala.fi p. 050 315 2853