Kangasalan Kirkkoharjun kahvilaan etsijään toimijaa


Kangasalan kaupunki rakennuttaa Kirkkoharjun näkötornin viereen kahvilarakennuksen, johon etsitään innovatiivista toimijaa kehittämään uuden matkailukohteen toimintaa. Kahvila vuokrataan avoimen neuvottelumenettelyn perusteella ja hakuaikaa on 30.9.2020 saakka.

Pyöräilijä Kirkkoharjun näkötornin edustalla.

Kangasalan keskustassa sijaitsevan Kirkkoharjun laella sijaitsee vuonna 1931 valmistunut funkisnäkötorni ja näkötornin vierelle upeisiin harjumaisemiin valmistuu lokakuussa kahvilarakennus. Kirkkoharjun laella oleva tasanne on noin 155 metriä merenpinnan yläpuolella ja näkötornista avautuu maisema pohjoiseen Vesijärvelle ja Sorolan kartanoon, itään yli kirkontornin Kuohunharjulle ja etelään Kirkkojärven yli Roineelle.

Kangasalan kaupunki etsii kahvilaan innostunutta ja osaavaa kahvilatoimijaa. Toimintaa on mahdollista harjoittaa myös näkötornirakennuksen tiloissa ja kahvilan välittömässä ympäristössä. Toiminta voi olla ympärivuotista tai kausiluonteista. Toimijan odotetaan kehittävän kohteesta tunnetun vierailupaikan myös kaupungin ulkopuolisille kävijöille ja luovan Kirkkoharjun näkötornille omaleimaisia ja viihdyttäviä tapahtumia.

Kirkkoharjun saavutettavuus on hyvä, sillä se sijaitsee julkisten yhteyksien äärellä keskellä Kangasalan nauhataajamaa. Kirkkoharju on suosittu lähiliikunta- ja virkistysalue ja osa seudullista liikuntareitistöä, josta on yhteys Tampereen Kaupin liikuntapuistoon. Kirkkoharjun uutena vetonaulana ovat Sorolan montun uudet kuntoportaat, joissa on yli 300 askelmaa.

Lisätietoja:

Päivi Kuusivaara, toimitusjohtaja, Business Kangasala Oy
puh. 044 430 9246 paivi.kuusivaara(at)businesskangasala.fi

Sirkku Malviala, elinympäristöjohtaja, Kangasalan kaupunki
puh. 044 430 9421 sirkku.malviala(at)kangasala.fi

Liite: Kirkkoharjun toimijahakuesite