Kangasalan kesäteatteri jatkaa uudistumistaan monipuolisen ohjelmiston kera


Kangasalan kesäteatterin uusi katettu esiintymislava mahdollistaa jatkossa entistä monipuolisemman ohjelmiston.

Kangasalan kesäteatterin lavalla nähdään mm. Suomen Musiikkiteatterin Badding-musikaali ”Paratiisi”. Kuva: Suomen Musiikkiteatteri.

Kangasalan kesäteatterin uudistukset ovat edenneet. Vuonna 2020 rakennettu 400 istumapaikan katettu katsomo on saanut rinnalleen katetun lavan, mikä on askel kohti monipuolisempaa ohjelmistoa ja laadukkaampaa teatterikokemusta. Katettu esiintymislava ja sen tekniset valmiudet mahdollistavat monenlaisten esitysten järjestämisen riippumatta sääolosuhteista. Näyttämön teräsrunkorakenteeseen voidaan kiinnittää esityksessä tarvittavia kaiuttimia ja valaisimia.

”Uusi katettu esiintymislava tuo Kangasalan kesäteatterin palvelut paremmin nykypäivään”, toteaa Kangasalan kaupungin vapaa-aikajohtaja Marke Vornanen.

Luvassa kaksi musikaalia ja ranskalainen komedia

Uudella esiintymislavalla nähdään kaksi Suomen Musiikkiteatterin tuotantoa. Badding -musikaali Paratiisi keskittyy laulaja ja säveltäjä Rauli Badding Somerjoen (roolissa Erik Kraemer) elämään. Vanhanajan Hollywood-tunnelmaa henkivässä Muukalaisia yössä -musikaalissa puolestaan seurataan Frank Sinatran (Tommi Soidinmäki) ja Ava Gardnerin (Elisa Lairikko) myrskyisää rakkaussuhdetta. Liput ovat jo myynnissä Lippu.fi -palvelussa.

Kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoleen väliin yleisöä viihdyttää vuonna 1998 ensi-iltansa saanut ja lähes 50 maassa esitetty ranskalainen menestysfarssi Vaimoni Maurice. Rooleissa nähdään tv:stä tutut näyttelijät Pete Lattu, Teemu Lehtilä, Monika Lindeman, Inkeri Mertanen, Inna Tähkänen, Sampsa Tuomala ja Sami Uotila. Näytelmän on ohjannut Esko Kovero ja tuottanut Kaurakangas Oy. Liput ovat myynnissä Ticketmaster.fi -palvelussa.

Kuva: Kaurakangas Oy

Kangasala Fest palaa jälleen heinäkuussa

Kolmen produktion lisäksi Kangasalan kesäteatterilla pääsee jälleen viihtymään ruoan, juoman ja musiikin merkeissä, kun suuren suosion saavuttanut Kangasala Fest valloittaa kesäteatterin perjantaina ja lauantaina 12.–13.7. Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa järjestetty Kangasala Fest on kangasalalaisen ravintoloitsija Sari Sorrin tuottama kaupunkifestivaali, joka on suunnattu heille, jotka haluavat nauttia festaritunnelman lisäksi hyvistä tarjoiluista luonnonkauniilla alueella. Lipunmyynti alkaa 1.2., jolloin myös esiintyjätiedot julkistetaan.

”Uskon, että ensi kesän tapahtumat herättävät paikallisten kiinnostuksen lisäksi myös laajempaa huomiota ”, sanoo Kangasalan kaupungin kulttuurituottaja Leo Van Aerschot.

Lisätietoja:

Leo Van Aerschot, kulttuurituottaja
+358 40 610 9492
leo.van.aerschot@kangasala.fi

www.kangasalankesateatteri.fi/