Kangasalan kesän avaus ja Koko kaupungin kevätjuhla aloittavat kesän


Koko kaupungin kevätjuhla yhdistää tänäkin vuonna Kangasalan kesän avauksen ja koulujen kevätjuhlat yhteiseksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi.

Tänä vuonna tapahtuma saa vaikutteita myös nuorten omasta festivaalista AppleGarden Kampusrockista, eli Omppurokista. Juhlassa kesän 2021 julistaa avatuksi eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ja juhlan pääesiintyjänä rokkaa kangasalalainen Kormus. Koko kaupungin kevätjuhla on katsottavissa Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalla lauantaina 5.6. klo 9 alkaen. 

 

Nimensä mukaisesti Koko kaupungin kevätjuhla on kaikille avoin lukuvuoden lopetus sekä kesän aloitus. Aamu yhdeksältä alkavassa alakoulujen osuudessa kuullaan puheita ja laulua, ja lomalle suunataan kaupungin liikunnanohjaajien kesälomajumpan siivittämänä.

 

Yläkoululaisten kevätjuhlan ohjelmassa nähdään esiintyjiä nuorten omasta festivaalista Omppurokista. Kangasalta löytyy valtavasti lahjakkaita ja musikaalisia nuoria, ja ohjelmassa kuullaankin laaja kattaus erilaisia musiikkityylejä. Lavalle nousevat mm. Rytmiorkesteri Timotei, Hiljainen Sananwalta, Blackout, Wonderless sekä Ilta Heinonen. Juhlassa julkistetaan myös Kangasalan nuorisovaltuuston stipendien saajat ja katsotaan koulujen omia tervehdyksiä.

 

Kangasalan kesänavauksessa kaupungin kesän avaa puhemies Anu Vehviläinen. Lisäksi sen ohessa kuullaan kunniaylioppilaan puhe, lauluryhmä Duuristen musiikkiesityksiä sekä uuden ylioppilaan puhe. Kesän avaus alkaa klo 10.30. Tänä vuonna jo kahdettakymmenettäneljättä kertaa järjestettävä kesän avaus järjestetään jo toistamiseen virtuaalisena tapahtumana. Puhemiehen kesänavauspuhe tulee katsottavaksi myös Kangasalan kaupungin verkkosivuille.

 

Koko kaupungin kevätjuhla päättyy livekeikkaan, kun Kangasala-talon lavan valtaa Suomirockbändi Kormus. Juhla on katsottavissa Kangasalan kaupungin Youtube-kanavalla kuukauden ajan eli 5.7.2021 saakka. Juhla on Kangasalan koulujen 150 ja lukion 100 vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Tervetuloa mukaan juhlistamaan lukuvuoden loppumista ja kesän alkamista, kesä alkaa Kangasalta!

 

Kangasalan kesän avausta ja Koko kaupungin kevätjuhlaa pääset katsomaan oheisen linkin kautta Kangasalan kesän avaus ja Koko kaupungin kevätjuhla.

 

Juhlan tarkkaan ohjelma pääset tutustumaan seuraavasta linkistä juhlan ohjelma.

 

Lisätiedot:

Kangasalan kesän avaus ja koko kaupungin kevätjuhla 5.6.2021 klo 9

Anna Toiva,

anna.toiva@kangasala.fi,

0444813020