Kangasalan kaupunki varautuu Pirkanmaan tiukkeneviin koronarajoituksiin


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti kokouksessaan 24.11.2020 seuraavaa:
”Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt. Sairaalahoidon tarve on viikossa kasvanut, ja Tays otti loppuviikosta koronapotilaille käyttöön omat teho- ja vuodeosastot.

Kahden viikon ilmaantuvuus viime viikon tietojen perusteella on 36,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus testatuista on 1,4 prosenttia.

Maskit toiselle asteelle, kokoontumisrajoitus 10:een
Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi pandemiaohjausryhmä suosittelee nyt yhä laajempaa maskien käyttöä 26.11. alkaen. Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa. Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24.12. asti mutta ovat muilta osin voimassa toistaiseksi.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan 10:een henkilöön 15.12. asti.”
Linkki PSHP:n 24.11.2020 tiedotteeseen

Kangasalan valmiusjohtoryhmä kokoontui 24.11.2020 illalla arviomaan tarvittavia toimenpiteitä Pirkanmaan pandemiatyöryhmän suositusten toteuttamiseksi Kangasalla. Kaupunki valmistelee maskisuositusten laajentamista työntekijöille mm. peruskouluihin ja päiväkoteihin sekä valmistautuu yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien toiminnan keskeyttämiseen sisätiloissa 26.11.- 15.12. välisenä aikana. Myös uimahallin toimintaan on tulossa muutoksia.

Kangasalan kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin keskiviikon 25.11.aikana.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 044 133 6311