Kangasalan kaupunki on ottamassa käyttöön Suomi.fi-viestit palvelun


Kangasalan kaupunki on ottamassa käyttöön sähköisen Suomi.fi-viestit -palvelun. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain syksyn 2019 aikana.

Palvelun kautta kaupunkilaiset voivat viestiä Kangasalan kaupungin kanssa tietoturvallisesti, helposti ja nopeasti. Palvelun kautta viestit kulkevat kaupungin kirjaamoon tai muihin kaupungin palveluyksiköihin.

Suomi.fi palvelua hyödynnetään kaupungin internet sivuilla olevilla lomakkeilla.
Jokainen lomake on myös tulostettavissa paperille, jolloin voitte allekirjoittaa tulosteen perinteisesti ja toimittaa lomakkeen joko paperipostina taikka henkilökohtaisesti.

Viestipalvelu on helppo ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi sivustolle pankkitunnuksilla. Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, annat yleisen suostumuksen, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sinulle sähköisesti Suomi.fi-viesteihin.

Suostumuksesi jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, (sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia) sekä päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.

Suomi.fi-viestit palvelun asetuksissa määrittelet sähköpostiosoitteen, johon haluat ilmoituksen saapuneista viesteistä. Voit muuttaa antamiasi asetuksia milloin tahansa.
Tunnistautumalla voit viranomaisviestinnän ohella tarkistaa muun muassa omat tietosi eri rekistereissä.
Mikä on Suomi.fi-viestit palvelu?

 • Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä.
 • Osa Suomi.fi-portaalia (www.suomi.fi), toimii myös suorassa osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit
 • Käyttö on kansalaiselle vapaaehtoista ja maksutonta.
 • Perustuu kansalaisen antamaan suostumukseen.
 • Kansalainen tunnistautuu asiointitilille mobiilivarmenteella, omilla pankkitunnuksilla tai varmennekortilla.
 • Tietoturvan ja tietosuojan näkökulmasta varmistettu palvelu.
 • Palvelun kautta kansalaiset voivat vastaanottaa viranomaisten lähettämiä tiedoksiantoja, päätöksiä ja muita asiakirjoja sähköisesti ja turvallisesti yhdestä paikasta. Palvelu mahdollistaa sekä tavallisen että todisteellisen tiedoksiannon toimittamisen kansalaiselle.
 • Toimii myös mobiilisovelluksella.
 • Asiakas voi laittaa asiansa vireille aivan samaan tapaan kuin ennenkin eli käyttämällä sähköistä asiointipalvelua, lähettämällä hakemuksen postitse tai asioimalla viraston palvelupisteessä.
 • Asiakas tekee hakemuksen ja antaa tarvittaessa suostumuksen viranomaisen palvelussa viestien ja asiakirjojen toimittamiseksi asiointitilille.
 • Kun viranomainen on käsitellyt asiakkaan vireille paneman asian, voidaan päätös tai tiedoksianto lähettää sähköisesti suoraan asiointitilille.
 • Suomi.fi viestit-palvelun kautta tulevien palvelupyyntöjen käsittely on nopeaa ja vuorovaikutteista. Uusista viesteistä tulee automaattisesti heräteviesti sähköpostiin ja mobiiliapplikaatioon.
 • Helppokäyttöinen suomi.fi viestit-palvelu on normaalin sähköpostin kaltainen, mutta toimii suojatulla yhteydellä. EUn tietosuoja-asetuksen myötä julkiset viranomaiset eivät voi asioida kuntalaisten kanssa suojaamattomalla sähköpostilla jos viestit sisältävät henkilötietoja

 

 

 

Tiedotamme Suomi.fi-viestit palvelun etenemisestä myöhemmin, mutta viestit-palvelu kannattaa ottaa käyttöön jo nyt

Matkapuhelimeen:
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-viesteista/mobiilisovellus

Tietokoneelle:
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-viesteista/ota-viestit-kayttoon