Kangasalan kaupunki jatkaa tiukennettuja koronarajoituksia 17.1.2021 asti


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 22.12.2020–17.1.2021.

Pirkanmaalla koronanyrkin suositus on voimassa 10.1. asti, mutta Avin tuore määräys rajoittaa kokoontumisia vielä pidempään eli 17.1. asti. Kangasalan kaupunki noudattaa aluehallintoviraston ohjeita, joten aiemmin annettujen tiukennettujen rajoitusten mukaan toimitaan 17.1. asti. Kaupungin yhtiöiden verkkosivuilla kerrotaan ajantasaiset tiedot niiden palveluista ja toiminnasta koronarajoitusten aikana.

Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. Kangasalan kaupunki suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen. Jokaisen tulee omalta osaltaan vähentää kaikkea ei-välttämätöntä liikkumista ja fyysisiä sosiaalisia kontakteja arjessaan.

THL suosittelee, että ihmiset viettäisivät joulua mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kanssa. THL:n vinkit turvalliseen pyhien viettoon:
https://thl.fi/fi/-/juhli-joulua-pienessa-porukassa-ja-valta-ruuhkia-listasimme-vinkkeja-turvalliseen-pyhien-viettoon.

Epidemian hallinnassa on tärkeää, että käsi- ja yskimishygieniasta huolehditaan, muistetaan pitää riittäviä turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja. Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena. Jos hengitysoireita ilmenee, Covid-19-testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä ja pysytellä testitulosta odottaessa kotona.

30.11.2020 julkaistu tiedote koronarajoituksista kangasalla:
https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/kangasalla-otetaan-kayttoon-alueellisen-pandemiaohjausryhman-suosittelemat-tiukennetut-rajoitukset/

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

THL:n ohjejuliste, jossa kehotetaan juhlimaan joulu lähipiirissä.