Kangasalan kaupunki ja Kesko Oyj allekirjoittivat maa-alueesta kauppakirjan Kangasalan keskustan K-Supermarketin laajentamiseksi


Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Neva Oy

Kangasalan kaupunki ja Kesko Oyj allekirjoittivat 21.12.2021 kauppakirjan, jolla Kesko Oyj ostaa kaupungilta noin 1,06 hehtaaria tonttimaata yhteensä 1,75 miljoonalla eurolla nykyisen Kangasalan keskustan K-Supermarketin laajentamiseksi. Kauppa on ehdollinen alueella vireillä olevasta asemakaavamuutoksesta. Nykyinen K-Supermarket on erittäin suosittu, joten kaupungin kasvaessa tarvitaan lisää tilaa. Liiketilojen kysyntä on kaupungin keskustassa kovaa ja kaupan laajentuessa myös tähän tarpeeseen päästään vastaamaan. Laajennuksen yhteyteen on suunnitteilla kaupan- ja liiketilan lisäksi myös ravintolatiloja.

 

–  ”Liiketilojen ja uusien kaupan toimintojen tarve ja kysyntä ovat yllättäneet meidät positiivisesti Kangasalan keskustassa. Liiketilojen tarpeeseen tullaan vastaamaan ja neuvottelujakin mahdollisten toimijoiden kanssa on jo käynnissä”, kertoo Kesko Oyj:n aluejohtaja Jari Alanen.

 

Kangasalan kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan aluetta koskevan Ellintien asemakaavamuutoksen, jossa nykyinen 2400 kerrosneliömetrin rakennusoikeus kasvaa yhteensä 7800 kerrosneliömetriin. Huomattava rakennusoikeuden määrä mahdollistaa kaupan laajentamisen ja rakennuksen pinta-alan kasvattamisen vielä nyt tehtävän laajennuksen jälkeenkin.

 

– ”Kaupan laajentuminen tulee todella tarpeeseen. Kangasalan väkiluku on kasvanut systemaattisesti vuodesta toiseen ja jatkaa edelleen kasvuaan. Kaupunkilaiset kaipaavat kaupan palveluita entistä enemmän ja tämän maakaupan sekä kaavamuutoksen kautta saamme kaupan palveluiden palvelutasoa päivitettyä nykyistä paremmaksi”, kertoo Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

 

Kaupan laajentumisen lisäksi alueella käynnistyy myös Tampereentien uuden alikulun rakentaminen. Alikulku yhdistää kaupan alueen entistä paremmin kävellen ja pyöräillen Tampereentien toisen puolen palveluihin. Lisäksi viereiseen kortteliin Kangasalan valtuusto hyväksyi Myllystenpohjantien asemakaavan, jossa vanha ja matala toimisto- ja liikekortteli päivittyy monikerroksiseksi liike- ja toimistorakentamisen sekä kahden asuinkerrostalon kortteliksi. Kaupan laajennuksen rakennustöiden on tarkoitus alkaa vuoden 2023 alussa. Alikulun sekä Myllystenpohjantien korttelin rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2022 aikana.

 

Lisätietoja:

Sirkku Malviala, elinympäristöjohtaja, Kangasalan kaupunki p. 044 4309 421

Jari Alanen, aluejohtaja, Kesko Oyj, p. 010 53 25300