Kangasalan kaupunki innovoi sote-alan keikkatyöbonuksen


Kuvassa hoitaja-asuinen nainen näyttää kädellä sydäntä. Tekstissä 100 euroa bonusta joka viidennestä työvuorosta, jonka varaat SoTenderistä

Alkukesästä Kangasalan kaupunki esitteli uuden SoTender-digipalvelun, jossa voi helposti varata sote-alan sijaisuuksia. Nyt kaupunki on innovoinut SoTender-bonuksen, jonka ansiosta terveys-, vanhus- ja vammaispalveluiden sijaisuuksien tekeminen on entistäkin houkuttelevampaa.

Rohkeasti kohti ratkaisuja

Kangasalla kokeillaan rohkeasti uusia keinoja osaavan henkilöstön saamiseksi. SoTender-palvelussa rekisteröitynyt käyttäjä voi selata kaupungin vapaita vuoroja ja varata sopivat vuorot yhdellä sormen pyyhkäisyllä.

Palveluun liitetty uusi SoTender-bonusmalli on innovatiivinen avaus kuntatyönantajalta. Sijaisrekrytointiin panostamalla Kangasalan kaupunki edistää myös pysyvän henkilöstön työntekijäkokemusta. Kun työtä voidaan jakaa tasaisemmin useammalle tekijälle, kuormitus vähenee ja hyöty näkyy asiakkaille asti.

Viidestä sijaisuudesta 100 euron bonus

SoTender-bonus syntyi ajatuksesta, että Kangasalla keikkatyö on palkitsevaa. Kun SoTender-palvelun kautta tekee viisi työvuoroa, saa normaalin palkan lisäksi sadan euron bonuksen. Bonus on jatkuva eli palkkio maksetaan aina viiden tehdyn vuoron jälkeen. Bonusmallissa huomioidaan 1.8. alkaen tehdyt työvuorot aina vuoden 2022 loppuun asti.

– SoTender tuo meille säästöä vuokratyövoimaan verrattuna, joten bonuksen maksaminen on taloudellisestikin kannattavaa. Halusimme tarjota tämän hyödyn suoraan eteenpäin itse tekijälle, jolloin bonus toimii sekä kiitoksena että lisähoukuttimena sijaisuuksiimme, avaa Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilöstöpäällikkö Aila Halsinaho.

SoTender on sote-ammattilaisille väylä kerätä lisätienestejä, kehittää ammattitaitoa ja kokeilla uusia työtehtäviä Kangasalla. SoTender tarjoaa keikkatyöstä kiinnostuneille valinnanvaraa. Työvuoroja on tarjolla sairaanhoitajille, lähihoitajille, kehitysvammahuollon ohjaajille ja hoiva-avustajille useissa kaupungin toimipisteissä.

Lisätietoja:

Aila Halsinaho
Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen hallinto
Henkilöstöpäällikkö
040 722 9005
aila.halsinaho(at)kangasala.fi

kangasala.fi/sotender