Kangasalan kaupunki auttaa ja tukee sodasta kärsiviä ukrainalaisia


Kangasalan kaupunki valmistautuu vastaanottamaan Ukrainasta sotaa pakenevia ja avustaa ukrainalaisia kaupunginhallituksen 7.3.2022 tekemän linjauksen mukaisesti 30 000 eurolla. Varat lahjoitetaan seuraaville avustusjärjestöille edelleen lähetettäviksi: Pelastakaa Lapset ry, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Unicef. Kyseessä on erillinen tukipäätös, joka ei vähennä kunnan myöntämien avustusten kokonaismäärää.

Kaupunki toimii auttamisesta kokonaisuutena vastaavan Maahanmuuttoviraston (Migri) ja Kuntaliiton ohjeistuksen mukaisesti sekä yhteistyössä muiden viranomaisten, kuten Kelan kanssa.

Kangasalan kaupunki on varautunut huolellisesti osana jatkuvaa valmiussuunnittelua erilaisiin poikkeustilanteisiin, ja osallistuu vuosittain valmiusharjoituksiin.

– Valmistaudumme parhaillaan mahdollisten pakolaisten vastaanottamiseen ja auttamiseen. Ukrainalaisten auttaminen tässä vaikeassa tilanteessa on nyt toteutettava nopeasti, kertoo kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Myös yksittäiset kuntalaiset ovat tiedustelleet, miten ukrainalaisten auttamiseen voisi osallistua. Esimerkiksi Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja YK:n lastenjärjestö Unicef sekä Lääkärit ilman Rajoja ovat tunnettuja, luotettavia tahoja, joiden kautta voi tukea sodassa olevaa maata. Paikallisesti avustustoimintaan voi osallistua myös Kangasalan seurakunnan kautta. Mikäli haluat tarjota majoitusta tai tiloja ukrainalaisille maahantulijoille, tutustu Maahanmuuttoviraston ohjeistukseen.

Kaupunki seuraa tilannetta ja viestii siitä verkkosivuillaan.

Lisätietoa:

Maahanmuuttovirasto Migri: Usein kysytyt kysymykset Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Tietoa Kelan etuuksista Ukrainan tilanteen vuoksi Suomeen saapuville

Tietoa Kangasalan kaupungin maahanmuuttopalveluista

Yhteystietot:

kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311