Kangasalan kaupunginosien valokuvakilpailun parhaat palkittiin


Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen (vas.) ojensi palkinnot valokuvakilpailun kolmelle parhaalle. Palkitut (toinen vasemmalta) Sami Pötry, Piia Jokinen ja Lauri Maijala. Oikealla kehitysjohtaja Juuso Heinisuo.

Kilpailu järjestettiin keväällä 2023 toista kertaa. Kilpailun teemana on Kangasalan eri kaupunginosat, joita tuodaan esille kaupungin asuinaluesivustolla.

– Valokuvakilpailun ideana on innostaa asukkaita tekemään löytöretki omaan asuinalueeseen ja pohtimaan, mitä kaikkea kaunista ja kuvauksellista sieltä voisi kuvata muidenkin ihailtaviksi, kertoo asuinaluesivustoa ylläpitävä kehitysjohtaja Juuso Heinisuo.

Kilpailuun saapui yhteensä 16 valokuvaa, joista raati valitsi palkittaviksi kolme tyylikkäintä kuvaa.

Tällä kertaa palkitut valokuvat olivat ottaneet: Sami Pötry, Piia Jokinen ja Lauri Maijala.

Valokuvausta harrastava Lauri Maijala nappasi kuvansa Pähkinäkalliolla.

Kuva: Lauri Maijala.

– Luontokuvaaminen on oma juttuni ja usein tulee tutkiskeltua ympäristöä silläkin silmällä, että miltä se näyttäisi kameran linssin läpi. Lasten kanssa ulkoillessa osui silmään kuvan puut, joiden läpi valo kivasti siivilöityi, taustoittaa Maijala.

Piia Jokisen tunnelmallinen kuva on otettu kesäaamuna Vesaniemen rannalla.

Kuva: Piia Jokinen.

– Olen usein varhain liikkeellä ja aktiivisen pyöräharrastuksen myötä vuodessa kertyy erittäin runsaasti sekä kilometrejä että valokuvia, Piia Jokinen sanoo.

Sami Pötryn mukaan tunnelmallinen kuva Sorolan portailta tuli otettua tilaisuuden tullen.

Kuva: Sami Pötry.

– Tartuin hetkeen, kun kaunis näkymä osui sopivasti eteen, kertoo Pötry.

Kangasala-talossa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa nautittiin kakkukahvit ja palkintojen jakajana toimi kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Uudet palkitut valokuvat on liitetty mukaan  kaupunginosaverkkopalveluun.