Kangasalan kaupungin uudet verkkosivut avautuvat


Kangasalan kaupunki on uudistanut verkkosivunsa ja uusi sivusto otetaan käyttöön keskiviikkona 27.6. iltapäivän aikana. Uusi sivusto korvaa aiemman, mutta sivuston osoite pysyy samana www.kangasala.fi.

Tavoitteena oli uudistaa verkkosivut aiempaa käyttäjälähtöisemmiksi ja tuoda tietoa kaupungin palveluista ja toiminnasta entistä paremmin saataville. Uuden sivuston haluttiin olevan ennen kaikkea asukkaiden näkökulmasta selkeä ja helppokäyttöinen.

Kaupungin tiedottaja Annikka Lampon mukaan sivuston käytettävyyttä parannettiin uudistamalla verkkopalvelun navigointimallia ja tietojen jäsennystapaa.

– Tietosisältö on nyt ryhmitelty palveluiden mukaan eikä organisaatiolähtöisesti, kuten aiemmin on ollut tapana. Lisäksi palveluita on koottu kohderyhmittäin ns. tarjotinsivuille, joilla olevista kuvakkeista pääsee suoraan kyseisestä palvelusta kertovalle alasivulle, Lampo kertoo.

Päänavigaation otsikoita klikkaamalla avautuu nuolilla ohjattava apunavigaatio, josta voi kätevästi etsiä tarvitsemansa palvelun. Navigointia helpottaa myös se, että sisältösivujen vasemmassa reunassa sijaitsevasta puurakenteesta näkee, mihin valittu sivu sijoittuu kyseisen palveluosion sisällä. Lisäksi käyttäjä näkee ylävalikon alla olevasta murupolusta, millä sivuston osa-alueella käyttäjä kulloinkin on.

Etusivulle on nostettu ajankohtaisia asioita, pääkohderyhmille suunnattuja asiakokonaisuuksia, suosituimmat sivut -valikko, tapahtumakalenteri ja sosiaalisen median uutisvirtaa.

Uuteen pääsivustoon kuuluu myös Kangasalan Vesi -liikelaitoksen uusi erillissivusto. Kaupungin sivustokokonaisuuteen kuuluvat lisäksi ennestään matkailusivusto Visit Kangasala, elinkeinopalveluiden sivusto Invest Kangasala sekä tytäryhtiöiden omat sivustot. Kaikille sivustoille pääsee myös kaupungin pääsivuilta.

Uuden sivuston toteutuksessa otettiin huomioon viime vuonna voimaan tullut kuntien KaPa-lain mukainen velvoite ylläpitää palvelujaan koskevat julkiset tiedot Suomi.fi-palvelutietovarannossa.

– Kuntien on lakisääteisesti tarjottava palvelujaan koskevat tiedot Suomi.fi -palveluun kuuluvassa palvelutietovarannossa (PTV), mikä useimmilla kunnilla vielä tarkoittaa sitä, että tiedot päivitetään erikseen sekä verkkosivuille että palvelutietovarantoon, Lampo selostaa.

Kangasalan kaupunki valitsi verkkosivujensa toteuttajaksi Valu Digitalin, yhden ensimmäisistä toimittajista, jotka jo ovat kehittäneet valmiin rajapinnan verkkosivujen ylläpidon ja PTV:n väliseen suoraan tietojen siirtämiseen. Siten Kangasala pääsi ensimmäisten joukossa hyödyntämään integraatiota verkkosivujen ja PTV:n välillä. Kaupungin uusi sivusto on toteutettu avoimeen lähdekoodiin perustuvalla WordPress-julkaisujärjestelmällä.

– Valmis integraatio on iso etu, joka säästää päivittäjämme tuplatyöltä, vaikka se osin saneleekin sisällön asettelua sivustolla, Lampo toteaa.

Verkkosivuston sisällöntuotanto ja päivitys on hajautettu. Jokainen yksikkö vastaa omasta sisällöstään.

Sivusto on responsiivinen ja toimii niin mobiililaitteilla kuin tietokoneen näytölläkin. Myös saavutettavuus ja esteettömyys on pyritty ottamaan uudistuksessa huomioon.

– Sivusto julkaistaan nyt, mutta täydentäminen, viimeistely ja kehittäminen jatkuvat. Myös toiminnollisuutta pyritään edelleen parantamaan mm. käyttäjäpalautteiden perusteella.

Verkkosivusto on toteutettu kaupungin uuden graafisen ilmeen mukaisesti ja visuaalisuutta on lisätty myös runsaalla kuvien käytöllä.


Lisätiedot:

tiedottaja Annikka Lampo, p. 040 133 6628, annikka.lampo@kangasala.fi
ICT-päällikkö Hannu Sipola, p. 050 550 9081, hannu.sipola@kangasala.fi