Kangasalan kaupungin uudet jouluvalot syttyvät perjantaina


Kangasalle pitkään odotetut jouluvalot syttyvät 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulunavausta.

Kausivalaistus toteutetaan tunnelmallisesti usealla erilaisella valaistustyylillä. Kaikki valaisimet asennetaan nykyisiä rakenteita hyväksikäyttäen. Valaistusta asennetaan monipuolisesti katuvalaistuspylväisiin, puiden oksille ja torikatokseen. Katuvalaistuspylväisiin tulee erilaisia, keskustan henkeen sopivia näyttäviä koristeaiheita ja puiden oksille joulupalloja. Torikatokseen tulee talvisempaa valoa eli jäähilettä ja ilahduttavia lumiukkoja.

Valot sytytetään perjantaina 27.11 klo 16.00, jolloin valaistusta on mahdollista ihailla myös kaupungin YouTube -kanavan kautta suorana lähetyksenä.

Kaikki valaistus on toteutettu nykyaikaisella energiatehokkaalla ja kestävällä LED-tekniikalla ja valaistuskausi on pimeä vuodenaika. Kausivalaistusta pidetään päällä ajastetusti hiukan eri tahtiin kuin katuvalaistusta eli valot laitetaan päälle iltapäivällä hyvissä ajoin ennen hämärää ja sammutetaan aamulla päivän kirkkaimman hetken ajaksi.

Keskusta-alueen kausivalojen suunnittelu tilattiin WhiteNight Lighting Oy:ltä. Kyseessä on kansainvälisesti palkittu erikoisvalaistuksien suunnittelutoimisto, joka on suunnitellut aikaisemmin Kangasalle taidevalaistusta. Suunnitelma kattaa Kangasalan keskusta-alueen kokonaisuutena. Suunniteltu valaistus tullaan toteuttamaan vaiheittain. Tänä vuonna valoja asennetaan Kuohunharjuntielle, Torikadulle ja toriaukiolle. Valaistuksen laajentamisesta tulevina vuosina päätetään vuosittain erikseen. Suunnitelmissa on lisätä valaistusta seuraavaksi Tampereentielle ja Kangasalantielle.

Kangasalan kaupungin keskusta kehittyy vuosi vuodelta; viihtyisyyttä sekä pito-, veto- ja lumovoimaa edistetään suunnitelmallisesti monin tavoin. Tänä vuonna kaupunki on tehnyt päätöksen kausivalojen hankkimisesta.

Lisätietoja:
sähköinsinööri Jussi Tikkanen 040 133 6344.

Karttakuva jouluvaloista

Kangasalan kaupungin jouluvalojen sijoittelusuunnitelma.