Kangasalan julkiseen taiteeseen voi nyt tutustua uudella verkkosivustolla


Kangasalan kaupunki on avannut Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelman aikana syntyneitä taideteoksia ja vanhempaa julkista taidetta uudessa verkkoympäristössä.

Taiteilija Matti Kalkamon moniosainen veistoskokonaisuus ”Pica pica” valmistui Kuhmalahden koulutaloon kesällä 2023. Se koostuu 15 luonnollisen kokoisesta pronssiharakasta, jotka uteliaana seuraavat koulutalon käyttäjien arkea. Kuva Jussi Koivunen.

Kangasalan kaupungin julkiseen taiteeseen voi tutustua entistä helpommin verkossa. Taide.Art -verkkosivulla on esillä erityisesti Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelman puitteissa hankittuja julkisia taideteoksia, mutta sivustolta löytyy muita julkiselle paikalle sijoitettuja teoksia ja muistomerkkejä.

Sivustoa ylläpitää Suomen taide ja taidekokoelmat -osuuskunta, jonka Muusa-kokoelmahallintajärjestelmää Kangasalan kaupunki käyttää. Sivustolla voi tutustua myös muun muassa Gösta Serlachiuksen taidesäätiön, Suomen Pankin ja eri kaupunkien taidemuseoiden kokoelmiin.

Osa digitaalisia kulttuuripalveluita

Verkkosivu on yksi askel Kangasalan kaupungin digitaalisten kulttuuripalveluiden kehittämisessä ja taidekokoelman saavutettavuuden lisäämisessä. Taideteosten lisäksi palvelussa voi katsoa esimerkiksi Lamminrahkan taiteilijavideot, ja keskeisenä uutena ominaisuutena on julkisen taiteen karttanäkymä.

“Verkkosivu tarjoaa uuden väylän tutustua Kangasalan julkiseen taiteeseen ja muistomerkkeihin, joten on kiinnostavaa nähdä, miten digitaaliset ratkaisut voivat tuoda taidetta lähemmäs kaupunkilaisia. Sivustoa on tarkoitus jatkossakin kehittää tekstein, kuvin ja videoin sekä täydentää toistaiseksi puuttuvia teoksia”, kertoo Kangasalan kaupungin taide- ja kulttuuriasiantuntija Eljas Suvanto.

Tutustu verkkosivuun osoitteessa Kangasalan kaupunki | taide.art

Lisätiedot:

Eljas Suvanto

Taide- ja kulttuuriasiantuntija, hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut

+358 40 121 6803

eljas.suvanto@kangasala.fi