Kangasalan joulukylässä soi kangasalalainen joulumusiikki jouluun asti


Kangasalan joulukylä avautui ensimmäisen kerran 25.11. joulunavaustapahtuman yhteydessä. Joulukylässä voi käydä tekemässä jouluostoksia niin joulupöytään kuin pukin konttiinkin. Myynnissä on mm. kädentaitajien käsitöitä, puukkoja, nahkatuotteita, koruja, herkkuja ja kaloja.

Joulukylässä soi taustalla jouluun asti kangasalalainen joulumusiikki, jonka on pääosin säveltänyt ja tuottanut Heikki Mäenpää.  Oman lisänsä tuo Prinsessa Tuulispään säveltämä, sanoittama ja esittämä uusi joululaulu “Joulutoive”. Hiljainen musiikki  luo tunnelmaa valometsään myös  joulukylän ollessa suljettuna aina jouluun asti. Joulukylän aukioloaikoina päästään nauttimaan myös livemusiikista, kun keskiviikkona 13.12. paikalle saapuu Prinsessa Tuulispää yhdessä joulukylätontun kanssa. Prinsessa Tuulispää esittää uuden  Joulutoive -laulunsa klo 17 ja 18. Tapahtumassa lauletaan ja leikitään myös Heikki Mäenpään jo suosiota herättänyt Kangasalan joulukuu -laululeikki, jossa kerrotaan kangasalalaisten tonttujen puuhista.

– Kirjoitin laulun aikanaan innostaakseni meitä huolehtimaan pikkulintujen talviruokinnasta, kertoo Heikki Mäenpää. Koska Kesäpäivä Kangasalla laulussa lauletaan pienestä linnusta niin muistetaan huolehtia  pikkulinnuista nyt myös talvellakin, hän jatkaa.

Joulukylä on avoinna vielä keskiviikkona 13.12., lauantaina 16.12. sekä keskiviikkona 20.12. Joulukylä on avoinna keskiviikkoisin klo 16-20 ja lauantaisin klo 11-15.  Paikalla nähdään keskiviikkoisin joulupukki muoreineen klo 17 ja 18 sekä lauantaina klo 12.

-Joulukylässä on käynyt tasaisesti väkeä kaikkina aukiolopäivinä. Ensimmäisenä päivänä näytti uhkaavasti siltä, että myyjiltä loppuu tavara kesken, mutta sitä saatiin lisää. Jos joku miettii nyt mitä voisi hankkia läheiselle joululahjaksi, niin tule käymään Joulukylässä, täältä voit löytää ihania paikallisia tuotteita ja lahjapakkauksia, jotka sopivat niin kylään viemisiksi kuin pukin konttiinkin, vinkkaa Kangasalan kaupungin tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari.