Kangasalan joulu lähestyy!


Perinteinen joulunavaustapahtuma on alku Lumoavalle Kangasalan joulunajalle. Tori, Kulttuurikortteli ja Kangasala-talo aukioineen täyttyvät ihanasta joulutunnelmasta!

Joulunavaus Joulukylässä, Valometsässä ja Joulutorilla lauantaina 25.11. klo 11 – 15

Kangasalan joulu avataan perinteisesti lauantaina 25.11. klo 11-15. Joulupukki ja muori saapuvat joulutorilta Kangasala-talon aukion ohjelmalavalle. Sieltä  jaetaan 800 annosta Kangasalan Yrittäjien joulupuuroa tervehdysten sekä  puuropuheen saattamana. Joulukylän ja Valometsän avaa klo 12 Vuoden Kangasalalainen Mikko Heinämäki. Tonttutrion laulavat juontajat kutsuvat klo 13 lavalle poikakuoro Pirkanpojat. Klo 14 soittaa joulumeiningissä rockyhtye Kormus. Kirjaston aulassa Ullan joulupajassa askarrellaan yhdessä joulupukin muorin kanssa ja omatoimisesti Kangasala-talon tonttupajassa. Talosta löytyy myös kädentaitajien joulupuoti.Kangasalan Joulutalo: Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo muuntuvat taas koko kylän Joulutaloksi 25.11. alkaen. Joulun tunnelmaa on luvassa loppiaiseen asti.

Joulun aika alkaa Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantaina 25.11. osana Kangasalan Joulunavausta. Kangasala-talon aukion suosittuun Valometsään syttyy valot klo 11 ja uusi tunnelmallinen Joulukylä avautuu Kangasala-talon aukiolle. Valometsän yli 50 joulukuusta ilahduttaa kaupunkilaisia loppiaiseen asti ja Joulukylä on avoinna jouluun saakka keskiviikkoisin klo 16–20 ja lauantaisin klo 11–15, sekä itsenäisyyspäivänä. Joulunavauspäivänä talo on täynnä ohjelmaa klo 11–15.

Kädentaitajien Joulupuoti tulee taas taloon

Joulushoppailijoita aiempina vuosina ihastuttanut Kangasalan Kädentaitajien Joulupuoti tulee taas taloon – suurempana kuin koskaan! Ihania käsitöitä paikallisilta kädentaitajilta myynnissä la-su 25.–26.11. Kangasala-talon toisessa kerroksessa. Mukana lähes 20 myyjää!

Paikalliset käsityönä valmistetut joululahjat tuovat hyvän mielen niin lahjan saajalle, antajalle kuin myös tekijällekin. Kädentaitajien Joulupuoti on avoinna lauantaina klo 11–16 ja sunnuntaina klo 11–15.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Joulunavauksessa klo 11–15 vapaa pääsy taidemuseoon! Museokaupassa kaikki tuotteet puoleen hintaan -50% Joulunavauksen ajan la 25.11. klo 11–15. Tule tekemään löytöjä ja lahjaostoksille!

Pukille kirjeitä Korvatunturille

Onko joulupukin kirje vielä lähettämättä? Tuo kirjeesi tai kirjoita paikan päällä kirje pukille ja tiputa se postilaatikkoon Joulunavauksessa la 25.11. klo 11–15, me lähetämme kirjeet Korvatunturille puolestasi maksutta! Taidemuseolla ja talolla voi myös tavata päivän aikana Joulupukin ja muorin.

Kangasala-talon non-stop Tonttupaja ja kuusenkoristelutalkoot la 25.11. klo 11–15 ja Joulukylän aikana joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti

Nyt on aika tonttuilla! Omatoiminen non-stop Tonttupaja koko perheelle Kangasala-talossa klo 11–15 Joulunavauksessa ja joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti osana Joulukylän ohjelmaa.

Askartele aikuisen kanssa kuusenkoriste ja ripusta se Kangasala-talon joulukuuseen tuomaan kaikille joulumieltä, tai vie koriste mukanasi omaan kotiisi. Askartelupisteellä on ohjeita erilaisten kuusenkoristeiden omatoimiseen askarteluun sekä valmiita malleja tuomaan inspiraatiota. Voit myös askarrella ihan omanlaisen koristeen. Tonttupaja on omatoiminen työpaja, paikalla ei ole ohjaajaa.

Kangasala-talo räväyttää huimia lipputarjouksia, jotka ovat ostettavissa vain lauantaina 25.11.2023 klo 11–15 Kangasala-talossa: valikoituihin tapahtumiin liput -50% alennuksella!

Osta aineettomia elämyslahjoja pukinkonttiin. Valikoidut tapahtumat myynnissä puoleen hintaan! Ostorajoitus 4 lippua/konsertti. Lippuja myynnissä niin kauan kuin riittää (50 lippua/konsertti). Kaikkien aikojen tarjoukset julkaistaan keskiviikkona 22.11.2023 klo 9.

Muuta ohjelmaa Joulunavauksessa lauantaina 25.11.

Osallistu Kangasala-talolla arvontaan lauantaina 25.11. klo 11–15 välillä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi, ja voit voittaa palkintoja!

Muista myös Joulunavauspäivänä Jukka Puotila -show klo 16, joka saa takuulla suupielet hymyyn.

Lisäksi Kangasalan pääkirjasto on mukana joulun avauksessa. Kirjastoauto vierailee torilla klo 11-15 ja luvassa on myös jouluinen yllätys. Lisäksi kirjaston ala-aulassa Ullan askartelupajassa klo 11-14.30 pääsevät askartelemaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Tule tutustumaan uuteen Joulukylään

Ensimmäistä kertaa Kangasala-talon aukiolle sijoittuva Joulukylä tuo tuulahduksen Eurooppalaista joulutoritunnelmaa keskustaan. Mökeissä voi tehdä ihania jouluostoksia käsitöistä herkkuihin, ja Jalmarin Joulukievarissa voi nauttia kuumaa glögiä Joulukylän keskellä viltin alla. Joulupukki ja muori vierailevat lauantaisin joulukylässä. Joulukylä on avoinna lauantaisin klo 11-5 sekä keskiviikkoisin klo 16-20.

Joulukylän lavalla joulun avauksessa:

Klo 11

Joulupukki ja muori saapuvat

Kangasalan kaupungin ja Yrittäjien tervehdykset

Perinteinen Yrittäjien joulupuuron jako (800 annosta) & puuropuhe

Klo 12

Kangasalan Joulukylän ja Valometsän avajaiset

Avaajana Vuoden Kangasalalainen 2023 Mikko Heinämäki

Klo 13

Kuorolaulua Poikakuoro Pirkanpojat

Klo 14

Joulumeiningissä Rockyhtye Kormus

Juontajina laulajatontut Heikki, Juha & Paula

Jouluikkunagalleria avaa jouluisia näyteikkunoita eri puolille Kangasalaa 25.11.

Kangasalan jouluikkunagalleria avaa jouluisia näyteikkunoita eri puolille Kangasalaa tuomaan lämpöä ja jouluista tunnelmaa kaupungin katukuvaan. Jouluikkunagallerian ikkunat avataan 25.11. Kangasalan joulunavauksen yhteydessä, ja ne ovat nähtävillä loppiaiseen saakka 7.1.2023.

Kierrä katsomassa jouluikkunagallerian kohteet ja äänestä suosikkiasi vuoden jouluikkunaksi! Äänestys on avoinna 26.11. – 20.12. Vuoden jouluikkuna palkitaan ja lisäksi äänestäjien kesken arvotaan pieni palkinto. Kohteet julkaistaan Kangasalan kaupungin verkkosivuilla 24.11.

Yritykset voivat ilmoittautua ikkunagalleriaan täältä: https://q.surveypal.com/Ilmoittaudu-mukaan-jouluikkunagalleriaan 

 

Muista myös joululahjakeräys ja joulupostia ikäihmisille -kampanja. Lisätiedot: www.kangasala.fi

Katso koonti joulun ajan ohjelmasta: https://www.visitkangasala.fi/kangasalan-joulu-2023/

Lisätiedot ja koko ohjelma Kangasala-talon joulusta:  https://kangasala-talo.fi/kangasalan-joulutalo/

 

Lisätiedot:

Heikki Mäenpää, Kangasalan Yrittäjät, heikki.maenpaa@harjulaproduction.com

Jasmine Pajari, Kangasalan kaupunki, jasmine.pajari@kangasala.fi

Maria Eskelinen, Visit Kangasala, maria.eskelinen@visitkangasala.fi

Tiia Ennala, Kangasala-talo, tiia.ennala@kangasala-talo.fi