Kangasalan ”hyvä pöhinä” esittelyssä Suomen kasvukäytävän aluevideolla


Suomen kasvukäytävän yhteistyöverkosto nostaa valtaväylän ainutkertaisia alueita kuukausittain esiin ns. aluevideolla, missä avataan paikkakunnan yrittämistä, osaamisen kehittämistä ja alueen vetovoimatekijöitä. Elokuussa vuorossa on Kangasala ja aluevideolla läpikäydään eri näkökulmista kotikaupungin sijainnin ja hengen merkitystä.

”Kangasalalla on aivan erityistä ne mahdollisuudet, joita se tarjoaa”, toteaa Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

”Kangasala on loistava paikka yrittää. Alueella oikeasti välitetään elinkeinoharjoittajista, heitä tuetaan ja autetaan menestymään. Kangasalla on tiivis yrittäjien verkosto ja yhteistyötä tehdään toisten yrittäjien kanssa, myös oman alan yrittäjien kanssa”, avartaa toimitusjohtaja Jussi Haavisto, Maanrakennus T. Haavisto Oy:stä.

Toimitusjohtaja Miika Vuorio OAC Finland Oy:stä kertoo siitä, kuinka yritys on syntynyt tallin takahuoneesta ja edelleen oikea-aikaisella ja kannustavalla tuella kasvanut merkittäväksi outdoor-tuotteiden valmistajaksi alueella. ”Kangasalan ympärillä on mieletön verkosto, jolloin alihankinta ja sopimusvalmistus onnistuu hyvin”, Vuorio linjaa.

Suomen kasvukäytävän julkaisemalla aluevideolla ääneen pääsevät lisäksi Sirkku Malviala, Kangasalan elinympäristöjohtaja ja Merja Lehtonen, opetuspäällikkö. Videolla esiintyvät kertovat näkemyksensä Kangasalalla olevista asumisen, liikkumisen, osaamisen kehittämiseen ja yritysten toimintaedellytyksien mahdollisuuksista omalla äänellään.

Katso Kangasalan video:

Kangasala kuuluu maan suurimpaan yhteiseen työssäkäynti- ja talousalueeseen, Suomen kasvukäytävään. Kangasalan kaupunki toimii käytävällä yhdessä muiden kaupunkien kanssa innovaatio- ja kehittämisalustana älykkäille ihmisten, tavaroiden, palveluiden sekä osaamisen liikkumisratkaisuille. Kasvukäytävään kuuluu yhteensä 17 kaupunkia ja kuntaa Pirkanmaan, Uudenmaan ja Hämeen maakunnista.

Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, joka on muodostettu vuonna 2013 edistämään kasvukäytävän kehittämistyötä. Yhteiskehittäminen on verkoston perustamisesta saakka tehty yhdessä kuntien, kaupunkien, yrityksien sekä koulutus- että tutkimustoimijoiden kanssa.

Lisätietoja Suomen kasvukäytävästä https://www.suomenkasvukaytava.fi/