Kangasalan Guerrilla Lighting -tapahtuma ihastutti pimenevässä syksyssä


Guerrilla lighting -valotempaus rantautui tänä vuonna myös Kangasalle ja tapahtumaa oli seuraamassa lauantaina 7.10. liki satapäinen yleisö sateisesta kelistä huolimatta.

Kuva: Leena Lehti 

Valotapahtumassa valonkantajat loivat Kangasalan tutuille paikoille mahdollisuuden tulla nähdyksi uudessa valossa. Valaistuksen kohteina oli Kangasalan Kotiseutumuseo, Kirkkoharjun portaat, Kirkkoharjun Näkötorni, Kirkkoharjun koulu sekä Kangasalan Urkutehdas, joka sai samalla juhlavalaistuksensa.

Tapahtuman yhteydessä tehtiin myös valomaalausta yleisön avustuksella. Valonkantajina toimivat vapaaehtoiset, joita oli yhteensä noin 30. 

Lähtö tapahtui Kangasalan Kotiseutumuseolta. Kuva: Leena Lehti
Kuva: Ismo Santapukki
Kirkkoharjun valaistut portaat. Kuva: Ismo Santapukki
Kuva: Leena Lehti
Kirkkoharjun Näkötornilla tehtiin myös valomaalausta. Kuva: Leena Lehti
Kirkkoharjun koulu sai ylleen sateenkaaren värit. Kuva: Leena Lehti
Kuva: Ismo Santapukki
Kangasalan Urkutehtaan juhlavalaistus loisti eri väreissä. Kuva: Ismo Santapukki

’’Oli hienoa nähdä, että sateesta huolimatta tapahtuma veti yleisöä puoleensa. Toivon valotempauksen olleen iloinen valonpilkahdus pimenevässä illassa. Yleisön palaute oli hyvin positiivista, joten uskon että valotapahtumille on Kangasalla kysyntää jatkossakin’’, kertoo tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti valonkantajien avulla. Suomessa ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2008. Tänä vuonna Guerrilla lightingia tullaan näkemään Pirkanmaalla vielä Pirkkalassa ja Valkeakoskella syksyn aikana.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Kangasalan kaupungin, Operaatio Pirkanmaan sekä WSP Finland Oy:n kanssa. Valaistussuunnittelijana toimi Annukka Larsen.