Kangasalan ensimmäinen puukerrostalokortteli haettavaksi Lamminrahkasta


Kangasalan ensimmäisen puukerrostalokorttelin rakentajan haku on alkanut. Kortteli on haettavana 31.1.2022 asti. Korttelin rakennusoikeus on 11 600 kerrosneliömetriä eli useamman kerrostalon verran. Kerrostaloista vähintään kaksi tulee olla puukerrostaloja ja korttelin ensimmäisen valmistuvan hankkeen tulee olla puukerrostalo. Lisäksi kortteliin tulee rakentaa puurakenteisia pientaloja.

 

Puukortteli rajattu punaisella.

Puukortteli (kortteli 1525) rajautuu kolmelta sivulta metsään ja ulkoilureitteihin, mutta se sijaitsee silti aivan Lamminrahkan palvelujen äärellä: Liikuntapuisto tekonurmi-, padel- ja luistelukenttineen ja fitness-puistoineen on aivan vieressä ja koulukeskukselle, torille ja keskustan palveluihin on noin sata metriä. Vastapäiset korttelit Lahdentien varressa on varattu YIT Suomi Oy:lle kauppa-alueen rakentamista varten. Korttelin kohdalla on linjan 29 pysäkit ja eritasoliittymän pysäkeillekin on vain vajaa 200 metriä.

 

Tämä on Lamminrahkan tähän mennessä asemakaavoitetun alueen viimeinen haettavaksi tuleva kortteli, muut 15 on jo varattu. Tämä on sijaintinsa puolesta herkkupala: luonnonläheinen, mutta silti kaikki palvelut aivan vieressä, kertoo Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen.

 

Kangasala käynnistää tämän korttelin myötä määrätietoisen puurakentamisen edistämisen. Kangasala on sitoutunut Tampereen kaupunkiseudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin ja teki myös Hinku (Hiilineutraalit kunnat)-sitoumuksen vuonna 2019. Tavoitteemme on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, kertoo Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

Korttelin rakentaja valitaan tontinkäyttösuunnitelman ja konseptinkuvauksen perusteella. Tontit vuokrataan. Rissonkatu valmistuu vuoden loppuun mennessä, joten kunnallistekniikan puolesta rakentamaan pääsee jo ensi vuonna.

 

Lamminrahkasta on käynnissä myös neljän pienemmän yhtiömuotoisen tontin haku ja 27.9. alkaa yhdeksän omakotitalotontin haku. Näiden kaikkien haku päättyy 1.11.2021. Lisätietoja tonteista kaupungin tonttisivuilta kangasala.fi/tontit

 

Lisätietoja: 

  
Kangasalan kaupunki:
Geodeetti Juha Iivonen
p. 050 596 9125
juha.iivonen@kangasala.fi

 

Lamminrahka
Projektipäällikkö Sanna Karppinen
p. 040 133 6329
sanna.karppinen@kangasala.fi

 

Kaupungin tonttisivut:
https://www.kangasala.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen-rakentaminen-ja-tontit/kaupungin-tontit/tonttihaku-2021/

Lamminrahkan verkkosivut:
www.lamminrahka.fi