Kangasala-talon kävijämäärä uuteen ennätykseen vuonna 2018


Vuosi 2018 oli Kangasala-talossa tapahtumantäyteinen. Erilaisia konsertteja ja esityksiä, elokuvia, taidemuseon opastuksia ja tapahtumia sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksia järjestettiin yli 400.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon koko vuoden kävijämäärä nousi 14 870 kävijään edellisen vuoden 9030 kävijästä. Suosituin näyttely oli Urpo, Hymy ja Jeppe Lahtisen taidekokoelmaa esitellyt Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely, jossa vieraili 10287 kävijää.

– Erityisen iloinen olen Kimmo Pyykkö -taidemuseon lähes 15 000 kävijästä. Nousu edelliseen vuoteen oli huima, ja kiitos siitä kuuluu ensimmäiselle Picassosta Pyykköön -kesänäyttelyllemme, jossa vieraili paljon kävijöitä myös Pirkanmaan ulkopuolella, toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Kangasala Irish -festivaali, jonka tapahtumissa Kangasala-talolla vieraili lähes 1300 kävijää.

K-Kinon katsotuimmat elokuvat olivat Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä Olavi Virta, jotka molemmat keräsivät lähes 1000 katsojaa.

– Myös kuluva vuosi on lähtenyt Kangasala-talossa vilkkaasti käyntiin. Hullu prinssi -musikaali täytti katsomon kahdeksalla loppuunmyydyllä näytöksellä. Myös Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuussa avautunut Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on käynnistynyt vilkkaasti.

 

Kuva: Tero Hakala