Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi myös biojäteasiakkaille


Pirkanmaan Jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille. Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on 5,51 – 8,29 euroa per kuusi (taksaan 2023 ehdotetut lisäjätehinnat, jotka vaihtelevat kunnittain). Kaikkien kuntien hinnat löytyvät osoitteesta www.pjhoy.fi/joulukuusi

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitoksessa Biomyllyssä biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi tuoda sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Näistä sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Vie kuusi jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13.1. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.
Joulukuusen voi tuoda maksutta risujen keräyspisteelle Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle ja Tarastenjärven jätekeskukseen Tampereelle.

Vuoreksen putkikeräysalueella joulukuuset voi viedä entiseen tapaan niiden omille keräyspaikoille. Kuusien keräys sisältyy putkikeräyksen vuosimaksuun.