Jouluikkunagalleria avaa jouluikkunoita ympäri kaupunkia


Kangasalan jouluikkunagalleria avaa jouluiset näyteikkunat ympäri kaupunkia. Ikkunagalleria aukeaa 27.11.2020 ja samana päivänä syttyvät myös kaupungin uudet jouluvalot. Samalla vietetään myös Kangasalan yrittäjien joulunavausta.

Jouluikkunagalleria

27.11.2020 –6.1.2021 ympäri Kangasalaa

Kuvassa pienet lapset katselevat jouluikkunaa.

 

Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään mitä kuuluu keppihevosten jouluun, miltä näyttää rock henkinen joulu, sekä äänestetään kauneinta piparkakkutaloa. Ikkunoiden äärellä voi syventyä myös Nukketeatteri Hupilaisen joulukuunnelman äärelle, sekä keskittyä ihailemaan vaikkapa autoteemaista joulua tai perinteisempiä jouluaiheita. Kierrä kaikki jouluikkunat ja äänestä suosikkiasi. Kaupungin tunnelmallisimpien jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

Jouluikkunat löydät seuraavista osoitteista: 

 1. Vehoniemen automuseo,Vehoniemenharjuntie 92
  Raikun koulun oppilaat ovat tehneet Vehoniemen automuseon ikkunoihin jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunaa ihastellessa kannattaa piipahtaa myös sisällä. Kahvilan keittiö on asettanut tarjolle jouluisia herkkuja ja pienoismallikaupasta löytyy varmasti joululahjoja joka autofanin kokoelmiin.
 2. Mobilian autokylä,Kustaa Kolmannen tie 75
  Mobilian autokylän jouluikkunaan liittyvät tietenkin menopelit tavalla jos toisella. Autokylän automuseo on avoinna ja lahjapuoti pullollaan ideoita pukin konttiin. Yksi hyvä idea on muistaa läheistä museokortilla, joka takaa matkoja lähelle ja kauas peräti vuoden päivät.
 3. Nukketeatteri Hupilainen Parvula, Laiska-Jaakontie 15
  Nukketeatteri Hupilaisen joulukuistilla seurataan Itämaan tietäjien matkaa. Katsoessa kuistia voi myös sulkea silmät ja kuunnella nukketeatterin joulukuunnelmaa. Joulukuunnelman pääset kuuntelemaan myös täältä.
 4. Skunktattoo, kuohunharjuntie 26
  Skuntattoon jouluikkunassa vietetään haisunäätien joulua. Violeteissa tunnelmissa tietenkin, eli liikkeen teemavärissä.
 5. Pajakauppa, Kuohuharjuntie 31
  Pajakaupan jouluikkunassa ihmetellään mitä kaikkea kuuluu keppihevosten jouluun.
 6. ViaDia-tori, Kuohunharjuntie 21
  Jouluikkunan teemana on hyvän mielen joulu ja ViaDiasta
  ostamalla teetkin hyvää, niin omaan, läheistesi kuin muiden
  jouluun. ViaDia paikallisen lähimmäistyön hyväksi!
 1. Kangasalan kaupunki, Kunnantie 1
  Kangasalan kaupungin jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi. Vaan kuka? Käy katsomassa.
 2. Kaunis Nelli, Keskusaukio 2
  Kaunis Nellin jouluikkuna tuo joulun rauhaa ja valoa kera ihanien joululahjaideoiden. Joulutunnelman aistit myös sisällä, poikkea kurkkaamaan.
 3. Kopinkulman Optiikka,Tampereentie 1
 4. SP-koti ja Säästöpankki,Onnikkatie 1
  Sp-Kodin ja Säästöpankin jouluikkunaa koristavat mm. jouluinen nukkekoti, joulumieltä tuova joulupukki sekä muut valoelementit pikkutaloista lintuihin.
 5. Kangasalan kirjasto,Keskusaukio 2
  Kirjasta on moneksi! Kirjaston jouluikkunaa koristaa kirjakuusi, joka on rakennettu poistokirjoista. Kuusen kirjat ja monet muut tulossa myyntiin 9.1., 11.11. ja 12.1. pääkirjaston poistomyynti -tapahtumassa.
 6. Kultasepänliike Tuomaskulta, Myllystenpohjantie 2
  Kaunis kuin kulta, Tuomaskullan jouluikkunassa on pieni näyte kaupan tuotteista ihanasti kimaltelevat pikkuesineet ovat varmasti monelle mieluisa lisä pukinkonttiin.
 7. Kangasalan seurakunta, varhaiskasvatus, Myllystenpohjantie 2
 8. Kangasalan Sanomat,Myllystenpohjantie 2
  Kangasalan Sanomat koostaa ikkunalleen mininäyttelyn kauneimmista joulukansista vuosikymmenten varrelta. Joukossa on tunnelmallisia valokuvia, iloisia piirustuksia ja taidokkaita taideteoksia. Käy ihailemassa upeita kansia ja äänestä omaa suosikkiasi. Kangasalan Sanomat arpoo äänestäneiden kesken pieniä palkintoja.
 1. Sipeta, Kangasalantie 1067
 2. Kangasalan kaupunki-info, (Prisman liikekeskus) Mäkirinteentie 10
  Kangasalan kaupunki-infon ikkunassa riittää ihmeteltävää. Ikkunan teemana on tietenkin Kangasala, mutta ikkunaan liittyy myös oma arvontansa. Anna äänesi ikkunan kauneimmalle piparkakkutalolle, tai poikkea sisälle infoon. Infossa voit tehdä myös hyvää osallistumalle esim. joululahjakeräykseen tai joulupostia ikäihmisille –kampanjaan.
 3. Kangasalan Putkilämpö Oy,Vällintie 2
  Oh ou! Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun.

 

Upeinta jouluikkunaa voit käydä äänestämässä täällä. Äänestys päättyy 20.12.2020 ja kauneimmat jouluikkunat julkistetaan 21.12.2020.

Jouluikkunat ilahduttavat ja somistavat Kangasalan kaupunkia aina 6.1.2021 saakka.