Historian ensimmäisessä Lamminrahkan Katufiestassa riitti tunnelmaa!


Lauantaina järjestetty Lamminrahkan Katufiesta keräsi rakentuvan Ojala-Lamminrahkan alueelle noin 2000 kävijää päivän aikana. Hyvän fiiliksen tapahtumassa viihtyivät kaikenikäiset ja aurinkoinen sää suosi juhlijoita.

Tampereen ja Kangasalan rajalle rakentuvassa Lamminrahkan kaupunginosassa järjestetty tapahtuma tarjosi mahdollisuuden kurkistaa alueen asunto- ja tonttitarjontaan paikan päällä, mutta myös tunnelmoida elämää rakentuvalla alueella. Päivän aikana Ojala-Lamminrahkaan tutustuttiin niin juoksu- kuin kävelylenkkien muodossa, lisäksi tapahtumassa oli mahdollisuus liittyä osaksi Lamminrahkan uutta partiolippukuntaa tai ilmoittautua kesän majanrakennusleireille. Elokuussa 2023 toimintansa aloittavan yhtenäiskoulun rehtori oli päivän ajan tavattavissa ja kertoi tulevasta koulusta, myös alueella ensi vuonna toiminnan aloittava kirjastoauto ja Kangasalan seurakunta olivat mukana tapahtumassa ja Kangasala-talo esitteli kesän tarjontaansa.

 

Lamminrahkan Katufiesta levittyi 200 metriä pitkälle Mossin puistokadulle. Kuva: Janne Kähkönen.

Juhlapäivän tunnelmasta vastasivat myös useammat bändit. Kangasala Street Band valloitti tunnelmallisella katusoitolla, Höpinätötterö takasi lapsille ja lapsenmielisille hymyileviä suita ja Janne Laurila & Hot Heros, sekä Nieminen & Litmanen tarjosivat musiikillista herkkua kaikkien korville. Sorin Sirkuksen nuoret esiintyjät esittelivät taitojaan rolabolan, jongleerauksen ja pyrtsin merkeissä. Tapahtuman lopuksi lasten rokkibändi Jytäjyrsijät veti tapahtuman tunnelmaa nostattavan rokkikeikan, joka varmasti ei jättänyt ketään kylmäksi.

 

Kaiken tämän ohessa tapahtumapäivänä herkuteltiin katuruokaa ja jäätelöä, rakennettiin kaupunkia, pompittiin pomppulinnassa, piirrettiin katuliiduilla, möyhittiin hiekkakasassa ja tutustuttiin oikeisiin työkoneisiin niiden hytistä käsin.

 

Luonnollisesti juhlassa rakennettiin myös kaupunkia. Kuva: Janne Kähkönen.

Tapahtuma aloitti uuden, vuosittaisen ja yhteisöllisen perinteen Ojala-Lamminrahkassa. Ensi vuonna juhlaa päästään juhlimaan Lamminrahkan sydämessä, valmiilla torilla ja koulukeskuksen avajaisten merkeissä.

 

Tapahtuman järjestivät Tampereen ja Kangasalan kaupungit yhteistyössä rakennusliikkeiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

 

Yhteistyökumppanit: Aito SäästöpankkiSp KotiOP Kangasala ja OP koti,  Tampereen Sähkölaitos OyKangasalan Sanomat, Louhintahiekka ja SRV.

Rakennuttajat: Hartela Pirkanmaa OyKastelli-talot OyRakennus Kodix OyMangrove OyNCC Suomi OyPeab OyPirkanmaan Vuokratilat OyT2H Pirkanmaa OyTKK-Rakennus OyVisura OyEvesa-talot OyYIT Suomi Oy.