Euroopan liikkujan viikko Kangasalla 16.-22.9.2020


Euroopan liikkujan viikko 16.-22.9.2020 on täynnä aktiivista ohjelmaa.

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään Kangasalla 16.-22.9.2020. Euroopan liikkujan viikko kannustaa valitsemaan aktiiviset liikuntamuodot yksityisautoilun sijaan tai yhdistämään kävelyn ja pyöräilyn julkiseen liikenteeseen. Kangasalla Euroopan liikkujan viikkoa vietetään teemalla ”Liiku Kangasalla” ja teemaviikon tavoitteena on tutustua omaan kotikaupunkiin kävellen, pyöräillen tai muuten aktiivisesti liikkuen.

Euroopan liikkujan viikon ohjelma 16.-22.9.2020

Liikkuvat postikortti 16.-22.9.2020

Liikuta läheistä ja lähetä liikuttava postikortti maksutta. Muista ystävää, perheenjäsentä tai vaikka naapuria Euroopan liikkujan viikolla. Postikortteja voit kirjoittaa ja postittaa maksutta Euroopan liikkujan viikon postipisteissä Kangasalan kaupunki-infossa ja Kangasalan pääkirjaston 2. kerroksessa. Postipisteet huolehtivat korttien postituksesta.
Kangasalan kaupunki-info, Lentolan Prisma-keskus, sekä Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2

Lähetä liikuttava postikortti

 

Nysse-bussien liikkuvat info-näytöt ke 16.9., pe 18.9. ja ti 22.9

Kun matkustat Nysse-bussilla seuraa silmä kovana bussien diginäyttöjä. Bongaa näytöillä lauseet ja lunasta liikuttava palkintosi lausetta vastaan Kangasalan kaupunki-infosta. Kangasalan kaupunki-info, Lentolan Prisma-keskus

 

Liikuntakortti 16.-22.9.2020

Printtaa Euroopan liikkujan viikon liikuntakortti kaupungin verkkosivuilta, Facebookista tai nouda kortti Kangasalan kaupunki-infosta. Täytä liikuntakorttiin sinun tai perheesi viikolla liikkumat kilometrit ja palauta kortti tapahtumat@kangasala.fi . Kaikki kortin palauttaneet osallistuvat uimahalli Kuohun uintilippupaketin arvontaan. Lisäksi kaikki palautetut kilometrit lasketaan yhteen ja näin saadaan selville Euroopan liikkujan viikon 2020 liikutut kilometrit Kangasalla.

 

Valon puut ja heijastinten ripustustalkoot 16.-22.9.2020

Syksy ei ole pelkkää pimeyttä, eikä pimeys mikään syy jättää iltalenkkejä välistä. Valon puut tuovat valoa kaikkien Kangasalla liikkuvien iltoihin ja hämärtyviin aamuihin. Samalla se muistuttaa liikenneturvallisuuden tärkeydestä ja heijastinten käytöstä. Lahjoita oma heijastimesi valon puihin tai nappaa puusta mukaan uusi valonlähde syksyysi. Valon puita rakentuu Euroopan liikkujan viikolla Kangasalantien varteen.

Kuvassa valon puut

 

Kirkkoharjun metsäpolku 16.-22.9.2020

Kirkkoharjun metsäpolku rasteineen on taas täällä. Koko perheelle
sopiva metsäpolku kutsuu seikkailemaan ja tutkimaan lähiluontoa sekä nauttimaan sen virkistävästä vaikutuksesta koko perheen kesken.

Pakkaa retkelle mukaan kiikarit, kamera tai puhelin, sekä
muistiinpanovälineet. Meille jaettujen metsäkokemusten kesken
arvomme liikunnallisia palkintoja. Kirkkoharjun metsäpolun kartta on
ladattavissa kaupungin verkkosivuilta ja Euroopan liikkujan viikon
tapahtumasta Facebookissa.

Kirkkoharjun metsäpolku, lähtöpiste Kirkkoharjun
näkötornilta, jaa kokemuksesi
tapahtumat@kangasala.fi #kirkkoharjunmetsäpolku

Vesijumppaa uimahalli Kuohussa 16.-22.9.2020

Euroopan Liikkujan viikolla Uimahalli Kuohun vesijumppiin pääsee pelkän uintilipun hinnalla. Katso kaikki vesijumpat ja niiden aikataulut löydät Kuohun verkkosivuilta kangasalanuimahalli.fi
Uimahalli Kuohu, Kirkkojärvenkuja 4

Lasten luontosuhteen vahvistaminen 16.-22.9.2020

Kangasalan varhaiskasvatuksen kuluvan toimintavuoden teemana on lasten luontosuhteen voimistaminen. Lapset etsivät liikunnan iloa Kangasalan kauniista luonnosta ja kuvaavat liikunnan iloa ja luontohetkiä. Kuvista muodostetaan virtuaalinen liikkuva valokuvanäyttely.

 

Muinainen Sarsa luonto- ja kulttuurikohteiden opastetut kierrokset 16.-22.9.2020

Pohtiolammen Sääksi- ja luontomatkailukeskuksessa on Euroopan liikkujan viikon ajan tasatunnein klo 12 -15 opastetut Muinainen Sarsa -luonto- ja kulttuurikohteiden kierrokset. Oppaana toimii ”Muinainen Sarsa-opas” Kari Nopanen asiantuntijaystävineen.

Keskiviikko 16.9.2020

Ylös tuolista! Virtuaalijumppa klo 9-9.30

Kangasalan liikuntapalveluiden liikunnanohjaajien keväällä aloittamat virtuaalijumpat alkavat jälleen. Euroopan liikkujan viikon ensimmäisenä päivänä luvassa on tietenkin jumppaa joka pistää nousemaan ylös tuolilta.
Virtuaalinen tuolijumppa live, Liikkuvan Kangasalan Facebookissa (Liikkuva Kangasala – Kunnon kaupunki) ke 16.9. klo 9.-9.30

Perjantai 18.9.2020

Hiilineutraali perjantai

Jätä auto kotiin ja liiku jalan, Nyssellä tai polkupyörällä. Euroopan liikkujan viikon tarkoituksena on innostaa ihmisiä pohtimaan omia arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kangasalla haluamme kannustaa tähän viettämällä Hiilineutraalia perjantaita 18.9.2020. Jaa kuva lihasvoimin tai joukkoliikenteellä, auton sijaan tehdystä päiväkoti-, koulu- tai työmatkasta #hiilineutraaliperjantaikangasalla ja osallistu uimahalli Kuohun uintilippujen arvontaan.

Kuvassa hiilineutraaliperjantai mainos

 

Lauantai 19.9.2020

Opi luontokuvausta klo 14-16

Lähde ulos luontoon oppimaan lisää luontokuvauksesta. Jyrki Sahinoja sekä Hannu Söderholm Kangasalan kameraseurasta esittelevät luontokuvausta erilaisilla välineillä (kuten puhelimen kameralla), kertovat kohteiden valinnasta ja antavat neuvoja täydellisen luontokuvan tallentamiseen. Noin kaksituntisella opastuksella liikutaan Kangasalan Kirkkoharjun läheisyydessä, kierros alkaa klo 14 Kirkkoharjun näkötornilta ja se on osallistujille maksuton. Ota mukaan oma kamera (tai kuvaa kännykällä) ja säähän sopiva varustus. Jokaisen osallistujan tulee itse huolehtia korona-ajan edellyttämistä suojaetäisyyksistä.
Kangasalan kameraseura, Kirkkoharjun näkötorni la 19.9. klo 14-16

Nuotiotulet Norojärven laavulla klo 11-13

Roineen Tyttöjen sudenpentulauma retkeilee 19.9. Kaarinanpolun, Norojärven laavulla ja pitää tulia nuotiopaikalla lounasaikaan klo 11-13.
Jokaisen osallistujan tulee itse huolehtia korona-ajan edellyttämistä suojaetäisyyksistä.

Tervetuloa!

Laavulla myös luontoaiheista tekemistä lapsille!
https://visitkangasala.fi/kohde/norojarven-laavu/

 

Tapahtuman Facebook eventtiin pääset täältä.