Ehdota Kangasalan Vuoden ympäristöteko -palkinnon saajia 31.1.2024 mennessä


Talvimaisema Haralanharjulta. Kuvaaja Teemu Ranta.

Kangasalan kaupunki toivoo ehdotuksia vuoden 2023 Vuoden ympäristöteko -palkinnon saajaksi. Ehdotuksia voivat tehdä yksityiset henkilöt, ryhmät, järjestöt tai muut yhteisöt. Vuoden ympäristöteko -palkinto jaetaan nyt ensimmäistä kertaa, mutta jatkossa tunnustus myönnetään vuosittain.

Palkinnolla nostetaan esille kaupungissa tapahtuvaa ympäristön hyvinvointia tai resurssiviisautta edistävää toimintaa, joka parantaa yhteisön hyvinvointia.

Palkinto voidaan myöntää Kangasalan ympäristön hyväksi toimineelle henkilölle, henkilöryhmälle, yhdistykselle, yritykselle, kiinteistölle, projektille tai vastaavalle, joka toiminnallaan on vuoden 2023 aikana edistänyt ekologisuutta, ympäristön viihtyisyyttä, kestävää kehitystä, rakennetun ympäristön suojelua tai luonnonsuojelua kaupungin alueella.

Vuoden ympäristöteko -palkinnon saajan valitsee Kangasalan kaupungin elinympäristölautakunnan nimeämä palkintotoimikunta. Kangasalan yläkoulujen ja lukion oppilaille järjestetään kohdennettu kilpailu, jonka voittajateoksesta tulee Vuoden ympäristöteko -palkinto.

Vapaamuotoisen ehdotuksen palkinnon saajasta perusteluineen voi lähettää 31.1.2024 mennessä sähköpostiosoitteeseen ymparistotekopalkinto@kangasala.fi tai sen voi viedä Kangasalan kaupunki -infoon, joka sijaitsee Kangasalan Prisma-keskuksessa osoitteessa Mäkirinteentie 10, 36220 Kangasala. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi mahdollisia lisätiedusteluja varten.

Lisätiedot:

Ympäristöpäällikkö Tuomo Antila, p. 050 550 9739, tuomo.antila(at)kangasala.fi

Ympäristösuunnittelija Katri Tolonen, p. 044 423 5755, katri.tolonen(at)kangasala.fi