12 000 jäteastian tyhjennys päivässä vaatii talven keskellä yhteistyötä


Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 7.2.2019

Kapeiksi jääneet ajoväylät, aurausvallit ja tekemättömät lumityöt vaikeuttavat myös jätteenkuljetuksia poikkeuksellisen paljon. Isoilla autoilla on vaikea liikkua lumisissa, ahtaissa paikoissa ja kuljettajat ovat kovilla siirtäessään raskaita astioita kinoksissa ja aurausvallien yli. Myös liukkaudentorjuntaa tarvitaan.

Kuljettajat tyhjentävät päivittäin noin 12 000 jäteastiaa. Toivommekin asiakkailtamme malttia lumen keskellä. Tilanteen vuoksi myös asiakaspalvelumme ruuhkautuu ja toivommekin yhteydenottoja ainoastaan kiireellisissä tapauksissa. Jäteastioiden tyhjennykset pyritään hoitamaan sovituilla tyhjennysväleillä. Mikäli astia jää tyhjentämättä, viesti välittyy asiakaspalveluumme ja tyhjennyksiä järjestellään parhaan mukaan, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala.

Kuljettajan työtä voi helpottaa luomalla lumet ja huolehtimalla hiekoituksesta jätepisteen ympäristössä. Lumien poistaminen jäteastian päältä parantaa jätteenkuljettajien työturvallisuutta. Yhteistyöllä saamme talven haasteet selätettyä, jatkaa Timo Varsala.

Kapeita ajoväyliä ja lumiesteitä on nyt joka puolella. Erityisen vaikeita paikkoja on Pispalassa, Armonkalliolla ja Tampereen keskustassa. Jätteenkuljettajilta tulee jatkuvasti ilmoituksia lumiesteistä ja jäteastioiden edessä olevista autoista, sillä lumikasat ovat vallanneet parkkitilojakin. Liukkaat tiet tai kapealle väylälle pysäköidyt autot saattavat estää kokonaan pääsyn jollekin alueelle.