Nuorten harrastustoiminnan rajoituksia puretaan


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi 20.4., että alle 20-vuotiaiden vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on mahdollista 21.4.2021 alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa soveltamalla. Kangasalan kaupunki toimii linjauksen mukaisesti.

Nuorisotilatoiminta käynnistyy 21.4. Kyläkollin lähtiessä liikkeelle. Muiden nuorisotilojen avaamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä. Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta.

Aikuisten ryhmäliikunta on tauolla toistaiseksi. Muuta aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei pidetä kaupungin sisätiloissa 30.4.2021 asti ellei sitä voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja muu vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 30.4. asti.

Kirjastot ja museot pidetään pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti toistaiseksi suljettuina 30.4. saakka pois lukien kirjaston nopea materiaalin nouto ja palautus. Lehtienlukusalit ovat suljettuina. Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi. Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet