Maskisuositukset tiukentuivat Pirkanmaalla


 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä palautti maanantaina maskisuosituksen oppilaitoksiin kuudesluokkalaisille ja heitä vanhemmille. Myös työpaikoille suositellaan maskin käyttöä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirille kokoontumisrajoituksia yli sadan henkilön yleisötilaisuuksiin sisätiloissa, joissa ei ole osallistujille määriteltyä istumapaikkaa.

Avin rajoitukset ovat voimassa 24.11.-19.12.2021.

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla koko epidemia-ajan korkeimmalla tasolla. Koronan ilmaantuvuus oli viikoilla 45-46 Kangasalla 149 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Maskisuositus kouluissa voimassa jälleen

Kangasalan kouluissa toimitaan maskisuosituksen mukaisesti keskiviikosta 24.11. alkaen.

Toivomme, että jokainen perhe noudattaa ohjetta, ettei sairaana oleskella koulussa eikä työpaikalla ja ettei tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä käydä sukulaisvierailuilla.

Muutokset kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toiminnassa

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa Pirkanmaan koronavirustilanne ja uudet suositukset vaikuttavat muun muassa tapahtumien järjestämiseen.

Ruutanan monitoimitalon avajaiset 27.11. on siirretty ulkotiloihin. Sisätiloihin voi tutustua oppaan johdolla pienissä ryhmissä.

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään Kangasala-talossa 6.12. ja siellä on käytössä koronapassi. Rokottamattomia kehotetaan seuraamaan juhlaa kaupungin Youtube-kanavalta, jossa juhla on katsottavissa 31.12.2021 saakka. Linkki striimiin: https://youtu.be/DRMdvt-_xgg .

Uudenvuodenaattona näkötornit valaistaan non-stoppina klo 18-01. Kyseessä on ulkoilmatilaisuus, ja kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille, mikäli syntyy pitkäkestoisia ruuhkia.

Kirjastossa toiminta jatkuu normaalisti ja asiakkaille suositellaan maskin käyttöä.

Nuorisotilat ovat avoinna, ohjaajat käyttävät maskeja ja niitä tarjotaan myös nuorille. Kyläkollissa toimitaan ulkona, eikä nuoria päästetä autoon sisälle. Liikuntapalveluiden järjestämä ryhmätoiminta jatkuu normaalisti.

Lisätiedot:

opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet