Koronarajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla


 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä 4.2. asti.

Koronarajoitukset Kangasalan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toiminnassa ajalla 22.1.-4.2.

Voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa on kielletty, jatketaan 4.2. saakka.

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat on suljettu 4.2. saakka. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää kuitenkin vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan. Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Koronarajoitusten vuoksi kaupungin liikuntapalveluiden ryhmäliikunta on tauolla 4.2.saakka. Kuhmalahden ja Sahalahden kuntosalit ovat auki normaalisti, mutta Pitkäjärven kuntosalia voi käyttää vain vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan. Vesaniemen ja Kuhmalahden yleiset avantouintisaunavuorot on peruttu.

Nuorisotilat ovat auki normaalisti, mutta asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Tiloilla on maskisuositus ja hygieniavaatimukset on huomioitu. Kyläkolli liikkuu myös normaalisti, mutta nuoria ei päästetä autoon sisälle. Myös kirjastot ovat auki normaalisti. Niissä suositellaan ripeää asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Yleisötilaisuuksia ei järjestetä.

Lukiolaisten vanhojen tanssit siirtyvät

Kangasalan lukion vanhojen tanssit siirretään koronatilanteen vuoksi myöhempään ajankohtaan ja asiasta tiedotetaan lukiolaisia sen tarkentuessa.

Pirkanmaan karanteeni- ja eristyskäytäntöjen muutos

Pirkanmaalla on luovuttu tartunnanjäljityksestä riskiryhmien asumisyksiköitä, hoivalaitoksia ja terveydenhuollon yksiköitä lukuun ottamatta. Esim. perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Altistuneiden suositellaan toimivan omatoimisesti tartuntariskin vähentämiseksi.

Taysin tiedote ja toimintaohjeet:
Karanteenin asettamisesta luovutaan – jäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

Toimi näin koronaviruksen aiheuttamaa infektiota epäiltäessä | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

Lisätiedot:

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
opetuspäällikkö Merja Lehtonen p. 050 550 9084

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessaKangasalan kaupungin koronavirustiedotteet