Kangasalan kaupunki aloittaa maskien jakamisen vähävaraisille THL:n maskisuosituksen mukaisesti


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt kasvomaskien käyttöä.

Maan hallituksen linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Hallituksen linjauksen mukaisesti kunnat vastaavat kuitenkin siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen.

Kangasalan kaupunki aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille Kangasalan Kaupunki-infossa (Lentolan Prisma) lauantaina 15.8. Maskeja jaetaan kaupunki-infossa lauantaina 15.8. ja sunnuntaina 16.8. klo 10 – 14 sekä maanantaina 17.8. klo 14 – 17, ja sen jälkeen kaupunki-infon normaaleina aukioloaikoina. Maanantaista 17.8. lähtien maskeja jaetaan myös Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa. Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia. Maskien jakamisen yhteydessä on saatavilla myös terveysviranomaisten laatimat ohjeet niiden käyttöön.

Kangasalan kaupunki on varautunut maskihankinnoillaan koronatilanteen muuttumiseen ja maskien tarpeen kasvuun syksyn myötä.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 044 133 6311
sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne, p. p. 050 380 3340
kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, p. 044 430 9657

THL:n tiedote koronamaskisuosituksesta 13.8.2020
Tampereen seudun joukkoliikenteen tiedote koronamaskisuosituksesta 13.8.2020
Ohjeita kasvomaskin valintaan ja käyttöön löytyy THL:n suosituksesta
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

Kuva: Kangasalan kaupunki-info, kuvaaja Ismo Santapukki