Avi määräsi tapahtumakiellon koronanyrkin esityksen mukaisesti


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uuden koronapäätöksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella kiellettyjä ovat henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 25.12.2021-7.1.2022.

Koronarajoitukset kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toiminnassa 

Uusien koronarajoitusten vuoksi uudenvuoden aatoksi suunnitellut tilaisuudet on peruttu. Kirkkoharjun ja Vehoniemen näkötorneja ei valaista eikä muutakaan ohjelmaa järjestetä. Kirjastossa suositellaan ripeää asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa.

Uuden koronapäätöksen mukaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat on myös suljettava. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Yleisölle avoimilla ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja. Niihin kuuluvat myös yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Uusien rajoitusten vuoksi Vesaniemen ja Kuhmalahden avantouintisaunojen yleiset vuorot on peruttu. Kuhmalahden ja Sahalahden kuntosalit on suljettu, samoin Pitkäjärven koulun kuntosali.

Uusi koronapäätös ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Myös lakisääteisten palvelujen toteuttaminen on tiloissa sallittua. Pitkäjärven koulun liikuntasalia voivat siten käyttää ammattiurheilijat sekä alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret ohjatusti.

Nuorisotilat ovat auki normaalisti viikolla 1 maanantaista keskiviikkoon. Viikolla 52 tilat ovat muutenkin suljetut. Nuorisotiloilla on maskisuositus ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Kyläkolli liikkuu myös viikolla 1, mutta nuoria ei päästetä autoon sisälle.

Lisätiedot:

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041.

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet