Ajankohtaista koronarokotuksista Kangasalan ja Pälkäneen alueella, 28.7.2021


  • Uusia rokoteaikoja sekä Kangasalle että Pälkäneelle on avautunut verkkoon keskiviikkona 28.7. klo 13 alkaen. Kangasalalainen voi käydä Pälkäneellä rokotuksella ja pälkäneläinen puolestaan Kangasalan rokotuspisteissä.
  • THL on tiedottanut 28.7., että Modernan rokotetta voidaan jatkossa käyttää myös alle 18-vuotiaiden rokottamiseen. Muutoksesta johtuen 12-15-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata ajan jatkossa myös Modernan rokotteelle. Tämä nopeuttaa nuorten rokotusten edistymistä huomattavasti.
  • Rokotuksen tehosteväliä on jatkossa mahdollista aikaistaa rokotteen saatavuuden mukaan. Jos kuntalainen haluaa vaihtaa jo annetun tehosterokotteen ajankohtaa, hänen pitää perua aikaisemmin annettu aika ja varata itse uusi aika verkkoajanvarauksen kautta. Tehosterokotteen voi jatkossa ottaa 8-12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. THL:n suositus on kuitenkin edelleen, että tehosterokote otetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Uusia tehosteaikoja on tarjolla ajanvarausjärjestelmässä rokotteen saatavuuden mukaan. Tehosterokotteinen aikaistaminen ei saa hidastaa kunnissa ykkösrokotusten edistymistä. Ensin pitää mahdollistaa kaikille halukkaille ensimmäinen rokoteannos. Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessä, että valitset oikean valmisteen tehosteajan. Sekä Pfizerin, että Modernan rokotteille on omat aikalajit ajanvarausjärjestelmässä. Tehosteaikojen muutospyynnöt ovat ruuhkauttaneet täysin koronarokotusten ajanvarauspuhelimen sekä sähköpostin. Uusi toimintamalli vapauttaa hoitajien resurssia rokottamiseen. Mikäli olet laittanut tehosteajan muutospyynnön sähköpostilla eikä yhteydenottoosi ole vielä vastattu, toimithan tämän uuden ohjeistuksen mukaisesti. Tehosteaikojen muutokset pitää tehdä verkkoajanvarauksen kautta.
  • Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin eikä Omakantaan. Tiedot tulevat siirtymään takautuvasti, kun vika on saatu korjattua. Puuttuvia kirjauksia on tällä hetkellä noin 1000 kpl. Jos rokotustietosi ei näy Omakannassa 5 arkipäivän kuluessa rokotuksesta ja tarvitset rokotustodistuksen akuutisti esim. ulkomaan matkaa varten, niin laitathan viestiä osoitteseen: koronarokotukset@kangasala.fi. Sähköpostiin otsikoksi kannattaa laittaa ROKOTUSTODISTUS. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.
  •  Voit ilmoittautua lyhyellä varoitusajalla rokotukselle tulijaksi. Lista ei ole jonolista, eikä ohituskaista. Listalle ilmoittautuneille voidaan tarjota rokotetta päivän päätteeksi sellaisissa tilanteissa, että rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Voit ilmoittautua listalle soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon.

Lisätietoja ja ajanvarausohjeet: : https://www.kangasala.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronarokotukset/