« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
27.7.2023
18:00 - 19:00
Tapahtumapaikka
Kangasalan pääkirjasto, lehtisali
Keskusaukio 2, 36200 Kangasala Pirkanmaa + Google Map
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sinisellä sillalla – kesäillan konsertti

Konsertissa kuullaan kesäisiä sävelmiä Suomesta, Virosta ja Ruotsista. Laulu- ja pianomusiikkia kuullaan muun muassa säveltäjiltä Kaski, Kilpinen, Collan, Melartin ja Kapp.

Helena Mäntylä on Oulun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskeleva Tamperelaislähtöinen laulaja. Hän aloitti lauluopintonsa Tampereella, Pirkan opistossa. Myöhemmin tie on vienyt Joensuuhun, Ouluun ja jopa Tallinnaan, jossa Helena opiskeli vuoden laulutaiteen kandidaattiopinnoissa Viron musiikki ja teatteriakatemiassa.

Helenan intohimona on laulunoppijuudellinen moninaisuus, sekä traumasensitiivinen laulupedagogiikka. Hän on erityisen kiinnostunut vagus-hermon toiminnasta osana laulajan instrumenttia ja turvallisen oppimisympäristön vaikutuksista oppimiseen. Hän ajattelee, että intohimo ja sinnikkyys kantavat usein pitkälle ja kannustaa muita rohkeasti etsimään omanlaistaan, persoonallista reittiä.

Musiikillisesti eniten Helenaa kiinnostaa tällä hetkellä liedmusiikki, sekä barokin ajan ooppera- ja oratoriomusiikki. Helenan opettajana on vuodesta 2021 toiminut Anna Karlsson.

Maila Böhm on valmistunut pianonsoitonopettajaksi Sibelius-Akatemiasta. Rauman ja Enköpingin musiikkiopistojen opettajan työn jälkeen hän siirtyi Tampereen musiikkiakatemian säestäjän virkaan.

Monipuolisena muusikkona Maila Böhm toimi työnsä ohessa aktiivisena kamarimuusikkona, liedpianistina, teatteri- ja viihdemusiikki mukaan lukien.

Nyt eläkkeellä ollessaan soitto jatkuu freelancer-pohjalta.

Helenan ja Mailan musiikillinen yhteistyö alkoi keväällä 2022. Kesäillan konsertti, Sinisellä sillalla on kaksikon ensimmäinen yhteinen avoin esiintyminen.

 

Torstaina 27.7.2023 kello 18.00

Tapahtumapaikkana toimii Kangasalan pääkirjaston lehtisali.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kartta