Latujen tilanne 3.2.2022


Latupartio keskittyy tällä hetkellä tekemään tekolunta tulevan syksyn tykkilumen latuja varten. Tästä johtuen keskusta-alueen reitistöjen kunnostaminen on väliaikaisesti tauolla. Sääolosuhteiden lauhtuessa reittejä aletaan jälleen kunnostamaan.

Sunnuntaina 6.2. klo 9-16 Kyötikkälässä järjestetään kansalliset hiihtokilpailut. Kilpailijat hiihtävät latuja Sorolan montun tykkilumen laduilla sekä Kyötikkälän urheilukeskuksen läheisillä laduilla. Nämä ladut on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön. Valaistulle pääreitistölle pääsee nousemaan Kyötikkälän parkkipaikalta lähtevää kävelytietä pitkin. Huomioithan kilpailijat latujen läheisyydessä, kiitos!

Eilen ajetut ladut keskusta-alueella:
– valaistu pääreitistö (perinteinen ja vapaa)
– Asema – Tampereen yhdyslatu (perinteinen ja vapaa)
– Sorolan montun tykkilumen ladut (perinteinen ja vapaa)
– maastolatu Asema – Ruutanan koulu (perinteinen)
– maastolatu Tursolan koulun takaa Vesijärvelle (perinteinen)

Hyvässä kunnossa olevat jääladut keskusta-alueella:
– Vesaniemen ranta – Ruutanan koulu (perinteinen ja vapaa)
– Vesaniemen ranta – Huutijärven uimaranta (perinteinen ja vapaa)
– Mobilia – Huutijärven uimaranta (perinteinen)

Vesijärven itäiselle puolelle on nyt myös tehty perinteisen hiihtotavan latu Lapinsaareen asti sekä välilatuja länsi puolen laduille.

Roineen jääladut ovat vielä heikossa kunnossa lumen alta nousseen veden vaikutuksesta. Haapaniemen maastoladut ovat hyvässä kunnossa ja Kuohenmaan maastolatureitistöt yritetään saada valmiiksi viikonloppuun mennessä. Maastoladuilla voi hiihtää perinteisellä hiihtotavalla.

Raikussa pääsee hiihtämään perinteisellä hiihtotavalla koulun läheisillä pelloilla (n. 10 km). Eilisen aikana on myös valmistunut reitti koululta Vehoniemen laavulle (perinteinen).

Sahalahden kuntorata (1,6 km) on hyvässä hiihtokunnossa (perinteinen ja vapaa).

Kuhmalahteen on tehty maastolatu palotallilta Tervaniemeen saakka (n. 9 km). Ladulle pääsee esimerkiksi palotallilta, kirkon parkkipaikalta tai matonpesupaikan vierestä. Maastolatu on perinteisen hiihtotavan latu.

Liikuntapalvelut