Tavataan Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla huhtikuussa!


Kangasalan suurin järjestötapahtuma Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään Pikkolan tapahtumakentällä huhtikuun toisena viikonloppuna lauantaina 9.4.2022.

 

Kaikille avoin tapahtuma on mahdollisuus tutustua paikalliseen järjestökenttään ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksiin Kangasalla, edistää hyvinvointia ja hankkia samalla vaikka uusi harrastus.

Uusi sijainti, uudet kujeet

Sisätiloista ulkotiloihin muuttanut Kulttuuri- ja hyvinvointitori kasvattaa tänä vuonna kokoaan. Mukaan on ilmoittautunut yli kuusikymmentä paikallista kolmannen sektorin toimijaa ja palveluntuottajaa. Kokonaisuudesta löytyy kiinnostavia toimintoja, palveluita ja harrastuksia niin lapsille, nuorille, työikäisille kuin vanhemmallekin väestölle.

Näytteilleasettajina tapahtumassa nähdään vanhoja tuttuja, mutta myös uusia korona-aikana syntyneitä yhdistyksiä. Tapahtuma-alueen esiintymislavalla on luvassa monenlaista yleisöä liikuttavaa ohjelmaa, aktiviteettialue puolestaan tarjoaa monipuolista tekemistä. Kirppispisteet tarjoavat mahdollisuuden löytää aarteita ja kartuttaa samalla yhdistysten toimintaa.

Kangasalan Tredun ravintola ja kahvila palvelevat nälkäisiä tapahtumakävijöitä tapahtumapäivän ajan ja Kangasalan kaupungin uudet asukkaat kutsutaan uusien asukkaiden tervetulotilaisuuteen.

Kulttuuria ja hyvinvointia edistämässä

Kangasalan Kulttuuri- ja hyvinvointitori on järjestetty jo vuodesta 2010 alkaen Kangasalan pääkirjastolla ja Kulttuurikorttelissa. Tapahtuman tavoitteena on tarjota kaupungin kolmannen sektorin toimijoille tila toimintansa esilletuomiseen ja lisätä kaupunkilaisten tietoisuutta oman asuinalueensa tarjoamista mahdollisuuksista. Se on ollut erittäin suosittu ja kerännyt perinteisesti tuhansia kävijöitä.

Tapahtuma on järjestetty viimeksi läsnä osallistuttavana tapahtumana Kulttuurikorttelissa vuonna 2019, sillä vuonna 2020 koronapandemian vuoksi tapahtumaa ei voitu järjestää. Vuonna 2021 Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestettiin virtuaalisessa muodossa. Tuolloinkin tapahtuman suoraa lähetystä ja tallenteina näytettyjä sisältöjä katsottiin lähes 1 800 kertaa. Tänä vuonna tapahtuma palaa jälleen juurilleen läsnä osallistuttavaksi tapahtumaksi, mutta siirtyy koronaturvallisesti ulkotiloihin Pikkolan tapahtumakentälle.

Katso tapahtuman osallistujat ja tutustu kokonaisuuteen Kulttuuri- ja hyvinvointitorin verkkosivuilta kangasala.fi/kulttuuritori.
Tapahtuman löydät myös Facebookista osoitteesta https://fb.me/e/1frH4iXgf.

Kulttuuri- ja hyvinvointitori 9.4.2022 klo 10-15
Pikkolan tapahtumakentällä

Tapahtuman ohjelma:

 • Kangasalan valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto tavattavissa Kangasalan kaupungin pisteellä klo 12-13
  Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajien kanssa. Tilaisuudessa läsnä valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine, kaupungin hallituksen puheenjohtaja Jussi Haavisto ja varapuheenjohtaja Raimo Kouhia.
 • Taitokeskus Kangasalan Vappuhuiskapaja
  Tule askartelemaan oma vappuhuiska maksuttomassa non-stop käsityöpajassa.
 • SPR ensiapunäytöksiä
 • Jaossa Kangasala ilmapalloja
 • Kirjaston pisteellä kirjastoauto, poistokirja-askartelua ja lukukoirat
  Poistokirja-askartelua klo 10-11.30 ja lukukoirat paikalla klo 12.30-14.30
 • Riesa-pelle Kangasala-talon pisteellä klo 11-13
  Riesa-pelle tekee taikatemppuja ja taiteilee ilmapalloeläimiä

 

Lavaohjelmassa:

Lavaohjelmassa Valkeakoski-opiston bändit, Sekakuoro Pikantit, Nukketeatteri Hupilaisen näytelmä kahvikupin rakkaus, Länkyn Taekwondon taitonäytökset, ohjattua paritanssia, Kansantanssiesityksiä, kurkistus Salaseuran teatteriesitykseen Gabriel tule takaisin, taukoliikuntaa ja paljon muuta. Lavaohjelma aikataulu päivittyy viikolla 13.