Mahdollista laskutusta koskevaa tietosuojaloukkausasiaa selvitetään


Median esiintuoman mahdollisen laskutusta koskevan tietosuojaloukkausasian vuoksi Kangasalan kaupunki ja Sarastia Oy ovat heti käynnistäneet yhteisen tilanneryhmän toiminnan. Kangasalan kaupungin tiedossa on tällä hetkellä yksi mahdollinen tietosuojaloukkaus, jossa kyseessä on perheenjäsen.

Kangasalan kaupungilla on käynnissä talousjärjestelmän muutosprojekti, josta on tiedotettu mm. kaupungin verkkosivuilla https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/kangasalan-kaupungin-laskutuskaytanto-uudistuu/. Mahdollinen tietosuojaloukkaus ei kuitenkaan välttämättä liity talousjärjestelmän muutokseen.

Tietosuojaloukkausten käsittelyyn kaupungilla ja Sarastialla on olemassa tarkasti määritelty prosessi. Prosessi käynnistyy heti, kun tieto mahdollisesta tietosuojaloukkauksesta saadaan.

Jos asiakas havaitsee laskutukseen liittyvän mahdollisen tietosuojaloukkauksen, pyydämme asiakasta ottamaan ensisijaisesti yhteyttä laskuttajaan, jonka yhteystiedot löytyvät laskulta tai Sarastian asiakaspalveluun https://asiakaspalvelu.sarastia.fi/lomakkeet/laheta-palautetta/.

Asiaa selvitetään ja siitä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.