Kyötikkälän viljelypalstoille on laadittu säännöt


Kangasalan kaupunki vuokraa viljelypalstoja Kyötikkälästä. Viljelypalstoille on laadittu viljelytoimintaa varten säännöt, jotka elinympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 14.6.2022.

Viljelypalstat sijaitsevat Kyötikkälässä Kruununvoudintien varrella.

Kangasalan kaupungilla on Kyötikkälässä vuokrattavana viljelypalstoja noin 90 kpl. Palstat ovat pääsääntöisesti noin aarin (10 m x 10 m) kokoisia. Palstan vuokra on 25 euroa kesäkaudelta.

Viljelijät ovat toivoneet viljelypalstoille sääntöjä  ja säännöt tulevat selkeyttämään alueen viljelytoimintaa. Viljelypalstojen säännöissä käydään läpi keskeisemmät asiat vuokrauksen, viljelyn, rajojen ja jätehuollon kannalta. Säännöissä on tarkennettu muun muassa viljelypalstoilla sallittua kasvillisuutta, rakenteita ja toimintaa.

Viljelypalstat on tarkoitettu vain avomaaviljelyyn. Palstalla saa kasvattaa yksivuotisten hyötykasvien ja kukkien lisäksi enintään 1,5 metrin korkuiseksi kasvavia marjapensaita, mutta ei koristepensaita. Palstalle ei saa istuttaa puita.

Palstalle ei ole lupa asentaa kasvihuoneita, katoksia, aitoja, terasseja, lavoja, laatoitusta tai muita vastaavia rakenteita. Taimien esikasvatukseen voi käyttää harsoa tai rakentaa väliaikaisen muovitunnelin, jonka korkeus saa olla enintään 0,50 m.

Viljelypalstan säännöt astuvat voimaan heti, kun päätös on lainvoimainen. Viljelijöillä on kuitenkin kasvukauden 2022 loppuun asti aikaa poistaa omistamansa kasvillisuus niiden monivuotisten palstojen osalta, joilla on kasvatettu puita, koristepensaita tai muuta jatkossa kiellettyä kasvillisuutta.

Viljelypalstojen sääntöihin voi tutustua tarkemmin verkkosivuilla: Asuminen ja ympäristö / Kaupunki­ympäristö ja liikenne / Viheralueet ja ulkoliikuntapaikat /Viljelypalstat

Lisätietoa:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen(at)kangasala.fi