Kangasalan kirjastojen omatoimiajat otetaan käyttöön 8.7. alkaen


Sahalahden ja Vatialan lähikirjastoihin pääsee taas asioimaan omatoimisesti varsinaisten palveluaikojen ulkopuolella. Ovet avautuvat PIKI-kirjastokortilla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla. Omatoimiajat ovat sunnuntaista torstaihin klo 7–21 ja perjantaista lauantaihin klo 7–18. Tarkista palveluajat täältä.

Myös pääkirjaston ovet alkavat avautua jälleen maanantaista perjantaihin klo 9. Ensimmäinen tunti klo 9–10 on varattu omatoimiselle asioinnille. Henkilökunta palvelee klo 10–19.

Omatoimiajat ovat olleet poissa käytöstä 18.3. alkaen, jolloin kirjastot suljettiin koronapandemian vuoksi. Aluehallintovirasto ohjeisti kuntia toukokuussa, että omatoimikirjastoja ei suositella avattavaksi, ellei toiminnanjärjestäjä pysty valvomaan, että turvallisuus- ja hygieniaohjeistusta noudatetaan. 26.6.2020 aluehallintovirasto ilmoitti, että kunnat voivat hallitusti ja THL:n ohjeita noudattaen edelleen avata kirjastopalveluitaan, myös omatoimikäytön osalta.

Kangasalan kirjastoissa on laadittu asiakkaille toimintaohjeet turvavälien ja käsihygienian noudattamiseksi ja saatavilla on mm. käsihuuhdetta. Tiloja valvotaan kameravalvonnalla ja mikäli toiminnassa ilmenee ongelmia, omatoimikäyttöä voidaan rajoittaa. Lue lisää turvallisesta asioinnista.

Vatialan kirjasto on ollut osittain omatoiminen jo pitkään, mutta Sahalahden kirjastossa toiminta ehdittiin aloittaa vain paria viikkoa ennen kuin koronapandemia sulki kirjastot.