Asioi turvallisesti kirjastossa

Kangasalan kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiatyöryhmän suosituksia kaikissa toiminnoissa. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 asti.
Kirjaston kokoelmatilat ovat suljettuja, mutta materiaalin nopea lainaus ja palautus on mahdollista.
Lehtilukusalit ovat suljettuina.
Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi.
Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Kangasalan kirjastojen palvelurajoitukset 8.3.–30.4. (päivitetty 14.4.2021)

Kirjasto noudattaa Kangasalan kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaamia palveluiden rajoituksia. Kirjastoissa voi noutaa etukäteen varattua aineistoa ja palauttaa aineistoa. Edellytämme ripeää asiointia; kirjastotiloihin ei voi jäädä oleskelemaan. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja tai -visiirejä ja suojakäsineitä.

Muut kirjastojen tilat kuten esimerkiksi pääkirjaston lehtisali, tietotori ja varattavat tilat eivät ole käytössä. Tietokoneet ja kopiokoneet eivät ole käytössä. Tapahtumia ja opastuksia ei järjestetä. Kaikissa kirjastoissamme on muuten normaalit aukioloajat, mutta omatoimikäyttöä ei ole. Taidetila Terra on suljettu.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voit uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksuja. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin aineistoihin täällä.
Tule vain terveenä, noudata turvavälejä ja käytä maskia! Käsihuuhdetta on saatavilla.

Varaukset

Voit varata sekä hyllyssä että lainassa olevaa aineistoa PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi tai puhelimitse. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastosta. Voit noutaa varauksen kirjastosta, kun olet saanut noutoilmoituksen. Noutoaikaa on seitsemän päivää. Löydät varauksesi noutoilmoituksessa olevan numeron perusteella. Voit tehdä varauksen myös soittamalla kirjastoon numeroon 050 407 3903.

Palautukset

Kaikki kirjastot ottavat vastaan palautuksia. Kangasalan pääkirjaston, Vatialan kirjaston, Sahalahden kirjaston ja Kuhmalahden kirjaston palautusluukut ovat käytössä ympäri vuorokauden.

Uusinnat ja eräpäivät

Voit tarkistaa lainojesi eräpäivät PIKI-verkkokirjastossa (Linkki avautuu uuteen välilehteen).
Voit uusia lainoja verkkokirjastossa tai puhelimitse. Lainojen uusiminen onnistuu arkipäivisin klo 10–19 ja lauantaisin klo 10–15 soittamalla numeroon 050 407 3903.

Kirjastomaksut

Emme ota toistaiseksi maksuja vastaan. Voit maksaa maksuja myös verkkokirjastossa. Ohjeet verkkomaksamiseen löydät täältä (Linkki avautuu uuteen välilehteen).

Kirjastoauto ei liikennöi 8.3.–30.4.

Kirjastoautossa olleet varaukset on siirretty pääkirjastoon odottamaan noutoa ja niiden noutoaikaa on pidennetty. Kysy pääkirjaston tietopalvelusta, jos varausta ei löydy.

Huolehdi tarvittaessa lainojesi uusimisesta Piki-verkkokirjastossa tai soittamalla pääkirjaston tietopalveluun 050 407 3903 (arkisin klo 10–19, lauantaisin klo 10–15).

 

Ota yhteyttä, jos tulee kysyttävää. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Lisätietoa Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja suosituksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)