Asioi turvallisesti kirjastossa

”Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksesta sekä tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla ns. turvavälimääräyksestä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Määräykset ovat voimassa 5.-29.8.2021.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin asiantuntijalausunnon mukaan edellytykset sekä kokoontumisrajoituksille että turvavälimääräykselle täyttyvät, sillä Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja alueen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti.” (Kangasalan kaupungin tiedote 30.7.2021)

Kangasalan kirjastojen palvelurajoitukset 1.6. alkaen (päivitetty 1.6.2021)

 • Kirjastojen kokoelmatilat ja lehtisalit, lukusalit ja tietotori ovat auki.
 • Varattavat tilat kuten pääkirjaston ryhmätilat Suppa ja Lukko, pianohuone ja Harjula-sali ovat käytössä. Varattavissa tiloissa on noudatettava turvavälejä ja kokoontumisrajoituksia.
 • Omatoimiajat ovat voimassa.
 • Kirjastoauto on palannut reiteilleen.
 • Pääkirjaston Taidetila Terra on auki.
 • Lasten monitoimitila Hiekkalinna on toistaiseksi pois käytöstä.
Yleisiä ohjeita

Kirjasto noudattaa Kangasalan kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaamia palveluiden rajoituksia.

Kirjastojen kokoelmatilat ovat avoinna. Asiakkaat pääsevät hyllyille valitsemaan lainattavaa. Aineiston lainaus, palautus, varausten nouto ja asiakaskoneiden käyttö on mahdollista. Skannaaminen, tulostaminen ja kopiointi ovat taas käytössä. Suosittelemme automaattien käyttöä ja kirjastomaksujen maksamista kortilla tai verkkomaksuina PIKI-verkkokirjastossa. Kirjastojen palautusluukut ovat auki ympäri vuorokauden.

Emme tarjoa lähiopastusta. Esimerkiksi digitointihuoneessa on voitava asioida omatoimisesti. Tapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.

Turvavälien toteutumiseksi osa kalusteista on poistettu ja vain osa asiakastietokoneista on käytössä. Hygieniasyistä emme tarjoa tabletteja, kuulokkeita tai lautapelejä käytettäväksi kirjastossa. Tarvittaessa rajoitamme tiloissa kerrallaan olevien henkilöiden määrää.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voit uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksuja. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin aineistoihin täällä.

Tule vain terveenä, noudata turvavälejä ja käytä maskia! Käsihuuhdetta on saatavilla. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja tai -visiirejä ja suojakäsineitä.

Varaukset

Voit varata sekä hyllyssä että lainassa olevaa aineistoa PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi tai puhelimitse. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastosta. Voit noutaa varauksen kirjastosta, kun olet saanut noutoilmoituksen. Noutoaikaa on seitsemän päivää. Löydät varauksesi noutoilmoituksessa olevan numeron perusteella. Voit tehdä varauksen myös soittamalla kirjastoon numeroon 050 407 3903.

Palautukset

Kaikki kirjastot ottavat vastaan palautuksia. Kangasalan pääkirjaston, Vatialan kirjaston, Sahalahden kirjaston ja Kuhmalahden kirjaston palautusluukut ovat käytössä ympäri vuorokauden.

Uusinnat ja eräpäivät

Voit tarkistaa lainojesi eräpäivät PIKI-verkkokirjastossa (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Voit uusia lainoja verkkokirjastossa tai puhelimitse. Lainojen uusiminen onnistuu arkipäivisin klo 10–19 soittamalla numeroon 050 407 3903.

Kirjastomaksut

Maksuja otetaan taas vastaan kirjastoissa. Suosittelemme korttimaksuja. Voit maksaa maksuja myös verkkokirjastossa. Ohjeet verkkomaksamiseen löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

 

Kirjastoauto on palannut liikenteeseen koronatauon jälkeen

Reiteillä noudatetaan päivitettyä koronaohjetta:

 • Huolehditaan turvaväleistä pienen tilan mahdollisuuksien mukaan. Odota tarvittaessa vuoroasi ulkona. Henkilökunta voi tarvittaessa rajoittaa asiakasmääriä.
 • Kirjastoautossa on vahva kasvomaskisuositus.
 • Huolehdi käsihygieniasta tullessa ja mennessä.
 • Suunnittele etukäteen, mitä haluat. Hyödynnä varaamista. Nopea käynti on nyt paras vaihtoehto.
 • Suosi omatoimisuutta, eli tee varauksia verkossa ja käytä automaattia.
 • Tule vain terveenä ja suojaa suusi kun yskit tai aivastat.

 

 

Ota yhteyttä, jos tulee kysyttävää. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Lisätietoa Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja suosituksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)