Asioi turvallisesti kirjastossa

Rajoitusten voimassaoloa on jatkettu 8.2.2021 asti.
Pääkirjasto on suljettu lauantaisin eivätkä omatoimiajat ole käytössä.
THL suosittelee noudattamaan yli kahden metrin turvaväliä (21.1.2021)

Kangasalan kirjastojen palvelurajoitukset (päivitetty 20.1.2021)

Keskiviikosta 20.1.2021 alkaen otettiin käyttöön Kangasalan kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaamat tarkennukset palveluiden rajoituksiin.   Kirjastoissa voi noutaa etukäteen varattua aineistoa, palauttaa aineistoa sekä asioida tarvittaessa nopeasti tietokoneella. 20.1. alkaen kokoelmatilat avataan ja asiakkaat pääsevät valitsemaan lainattavaa vapaasti. Suosittelemme ripeää asiointia; kirjastotiloihin ei voi jäädä oleskelemaan. Noudatamme 10 hengen kokoontumisrajoitusta.

Muut kirjastojen tilat kuten esimerkiksi pääkirjaston lehtisali, tietotori ja varattavat tilat eivät ole käytössä. Tapahtumia ja opastuksia  ei järjestetä. Kaikissa kirjastoissamme on muuten normaalit aukioloajat, mutta omatoimikäyttöä ei ole. Pääkirjasto on suljettu lauantaina 23.1.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voit uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksuja. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin aineistoihin täällä.
Tule vain terveenä, noudata turvavälejä ja käytä maskia! Käsihuuhdetta on saatavilla.

 

Varaukset

Voit varata sekä hyllyssä että lainassa olevaa aineistoa PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.verkkokirjasto.fi tai puhelimitse. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastosta. Voit noutaa varauksen kirjastosta, kun olet saanut noutoilmoituksen. Noutoaikaa on seitsemän päivää. Löydät varauksesi noutoilmoituksessa olevan numeron perusteella. Voit tehdä varauksen myös soittamalla kirjastoon.

 

Palautukset

Kaikki kirjastot ottavat vastaan palautuksia. Kangasalan pääkirjaston, Vatialan kirjaston, Sahalahden kirjaston ja Kuhmalahden kirjaston palautusluukut ovat käytössä ympäri vuorokauden.

 

Uusinnat ja eräpäivät

2.–21.12.2020 erääntyvien lainojen eräpäivät on siirretty tammikuulle. Voit tarkistaa lainojesi eräpäivät PIKI-verkkokirjastossa (Linkki aukeaa uuteen välilehteen).
Voit uusia lainoja verkkokirjastossa tai puhelimitse. Lainojen uusiminen onnistuu arkipäivisin klo 10–19 soittamalla numeroon 050 407 3903.

 

Kirjastomaksut

Otamme maksuja vastaan rajoitetusti. Suosittelemme korttimaksua niissä kirjastoissa, joissa on maksupääte. Voit maksaa maksuja myös verkkokirjastossa. Ohjeet verkkomaksamiseen löydät täältä (Linkki aukeaa uuteen välilehteen).

 

Toiminta kirjastoautossa (päivitetty 1.12.)

Iltareiteillä kirjastoautossa voi asioida kerrallaan max. 4 henkilöä.
– Odota tarvittaessa ulkona vuoroasi.
– Suosittelemme kaikille yli 15-vuotiaille kasvomaskin käyttöä!
– Huolehdi käsihygieniasta mennessäsi ja tullessasi.
– Huolehditaan yhdessä turvaväleistä pienen tilan mahdollisuuksien mukaan.
– Suunnittele etukäteen, mitä haluat. Varaaminen on hyvä keino.
– Käytä lainausautomaattia aina kun se on mahdollista.
– Älä jää kirjastoautoon oleskelemaan, vaan anna tilaa seuraaville.

Lue lisää kirjastoauton koronasuosituksesta

 

Ota yhteyttä, jos tulee kysyttävää. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Lisätietoa Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja suosituksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)