Asioi turvallisesti kirjastossa

Kirjastoissa ei järjestetä tapahtumia 21.1.-4.2. Suosittelemme ripeää asiointia ja rajoitamme tarvittaessa asiakasmääriä. Kokoontumistiloja ei voi varata kokouksia varten. Yksittäinen asiakas voi käyttää niitä esimerkiksi opiskeluun. Pianohuoneessa ja digitointihuoneessa voi olla yksi asiakas kerrallaan. Pääkirjaston lasten monitoimitila Hiekkalinna on toistaiseksi suljettu. (Kangasalan kaupungin tiedote  20.1.2022)

Kirjastoissa henkilökunnalta saa opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen. Tulosteet ovat maksullisia. Henkilökunta ei asioi Omakannassa asiakkaan puolesta, vaan ainoastaan opastaa palvelun käytössä. (Kangasalan kaupungin tiedote 8.12.2021)

Yleisiä ohjeita

Kirjasto noudattaa Kangasalan kaupungin valmiusjohtoryhmän linjaamia palveluiden rajoituksia.

Kirjastojen kokoelmatilat ovat avoinna. Asiakkaat pääsevät hyllyille valitsemaan lainattavaa. Aineiston lainaus, palautus, varausten nouto ja asiakaskoneiden käyttö on mahdollista. Skannaaminen, tulostaminen ja kopiointi ovat käytössä. Suosittelemme automaattien käyttöä ja kirjastomaksujen maksamista kortilla tai verkkomaksuina PIKI-verkkokirjastossa. Kirjastojen palautusluukut ovat auki ympäri vuorokauden.

Pääkirjaston lasten monitoimitila Hiekkalinna on toistaiseksi pois käytöstä. Varattavia tiloja ei voi varata kokouksia varten, mutta yksittäiset asiakkaat voivat käyttää tiloja esim. opiskeluun.

Emme tarjoa lähiopastusta. Esimerkiksi digitointihuoneessa on voitava asioida omatoimisesti.

Riittävien etäisyyksien turvaamiseksi osa kalusteista ja osa tietokoneista on pois käytöstä. Tabletteja, kuulokkeita ja lautapelejä voi käyttää kirjastossa. Tarvittaessa rajoitamme tiloissa kerrallaan olevien henkilöiden määrää.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voit uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksuja. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu myös e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin aineistoihin täällä.

Tule vain terveenä, noudata turvavälejä ja käytä kasvomaskia! Käsihuuhdetta on saatavilla.

Varaukset

Voit varata sekä hyllyssä että lainassa olevaa aineistoa PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi tai puhelimitse. Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastosta. Voit noutaa varauksen kirjastosta, kun olet saanut noutoilmoituksen. Noutoaikaa on seitsemän päivää. Löydät varauksesi noutoilmoituksessa olevan numeron perusteella. Voit tehdä varauksen myös soittamalla kirjastoon numeroon 050 407 3903.

Palautukset

Kaikki kirjastot ottavat vastaan palautuksia. Kangasalan pääkirjaston, Vatialan kirjaston, Sahalahden kirjaston ja Kuhmalahden kirjaston palautusluukut ovat käytössä ympäri vuorokauden.

Uusinnat ja eräpäivät

Voit tarkistaa lainojesi eräpäivät PIKI-verkkokirjastossa (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Voit uusia lainoja verkkokirjastossa tai puhelimitse. Lainojen uusiminen onnistuu arkipäivisin klo 10–19 soittamalla numeroon 050 407 3903.

Kirjastomaksut

Maksuja otetaan vastaan kirjastoissa. Suosittelemme korttimaksuja. Voit maksaa maksuja myös verkkokirjastossa. Ohjeet verkkomaksamiseen löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

 

Kirjastoauto ajaa normaalien aikataulujen mukaan

Reiteillä noudatetaan päivitettyä koronaohjetta (päivitetty 30.8.):

  • Kiinnitä erityisesti huomiota turvaväleihin pienen tilan mahdollisuuksien mukaan. Henkilökunta voi tarvittaessa rajoittaa asiakasmääriä.
  • Kirjastoautossa on vahva kasvomaskisuositus.
  • Huolehdi käsihygieniasta tullessa ja mennessä.
  • Suunnittele etukäteen, mitä haluat. Hyödynnä varaamista. Nopea käynti on nyt paras vaihtoehto.
  • Suosi omatoimisuutta, eli tee varauksia verkossa ja käytä automaattia.
  • Tule vain terveenä ja suojaa suusi kun yskit tai aivastat.

 

 

Ota yhteyttä, jos tulee kysyttävää. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Lisätietoa Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja suosituksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)