Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa


Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä.

Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin.

Tonttihaku

Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie.

Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yhteystiedot.

Alueesta ja tonteista

Tontit sijaitsevat Kangasalan keskustassa rauhallisella paikalla Kuohunharjun juurella. Alueen välittömässä läheisyydessä on suosittu Vesaniemen uimaranta, keskustan kulttuuri-, ravintola- ja kaupalliset palvelut sekä Kuohunharjun huikeat virkistysmahdollisuudet.

– Nyt on todella harvinainen mahdollisuus päästä toteuttamaan omaa asumisen unelmaa kaupunkipientalotontilla Kangasalan keskustassa. Tällaisella sijainnilla ei pientalotontteja ole useasti tarjolla, toteaa kaupungingeodeetti Teemu Valkolehto.

Nyt haussa olevilla tonteilla ja alueen kaduilla on alueen rakentamisvaiheessa tehty massanvaihtoja, jotta maaperä ei painu. Operaatio mahdollistaa tuleville tontin haltijoille edullisemman perustusratkaisun kuin se olisi ilman tehtyjä toimenpiteitä.

Tontteja myös ostettavaksi

Luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat välillä 160 – 252 kerrosneliömetriä (k-m2). Tonttien saajat arvotaan saapuneiden hakemusten joukosta helmikuussa ja tontit ovat rakennettavissa heti. Neljä tonttia myydään suoraan tai luovutetaan osto-oikeudella ja loput tonteista vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella.

Haussa olevat keskustan Urheilutien kaupunkipientalotontit (korttelit 114 d ja f). Keltaisella väritetyt tontit ovat myös ostettavissa.

Lisätietoja:

Vs. tontti-insinööri Lilli Hervamaa
p. 040 133 6371, lilli.hervamaa1(at)kangasala.fi

Paikkatietokäsittelijä Johanna Matikainen
p. 040 133 6516, johanna.matikainen1(at)kangasala.fi