Ajankohtaista

Lukuvuosi 2018-2019

 

PARASTA KEVÄÄSSÄ
ekaluokkalaisten kirjoituksia

Tykkään pyöräillä. Tykkään auringosta. Parasta keväässä on pyöräily, potkulautailu ja aurinko. Ja tykkään pomppia trampoliinilla.
Moona

Kevään merkkejä: on valoisampaa, on kuivaa ja kasvaa kukkia. Tänään oli pikkusiskon synttärit! Meidän piha oli täynnä autoja. Mä, Marko, Aku ja Viljami piilotettiin Kinder-munia ja Haribo-minikarkkipusseja ja laitettiin niitä puihin. Ja biletettiin JBL Xtreme 2 -kaiuttimella. Oli kivaa.
Veikka

Me oltiin trampalla Danielin kanssa ja mentiin poimimaan pajunkissoja.
Julius

Minun mielestäni parasta keväässä on uiminen rannalla ja ratsastaminen nurmikolla.
Mimmi

Kevään merkkejä: lehdet kasvaa, nurmikko näkyy, trampat tulee, lumet sulaa ja valo pitenee. Parasta on kun saa alkaa käyttämään lenkkareita ja hyppiä trampoliinilla ja kun ei täydy käyttää talvivaatteita. Ne on parhaita asioita.
Leo

Parasta on kun paistaa aurinko ja voi pyöräillä ja voi pelata jalkapalloa.
Verneri

Parasta on pomppia trampalla naapurin kanssa, pyöräillä, syödä jäätelöä pihalla ja potkulautailla. Ilma alkaa lämmetä.
Viljami

 

Joulukuun tapahtumia

Joulukuun tapahtumia Liuksialan koulussa 2b:n kertomana:

Joulukuussa meidän koulu järjesti joulukalenteriluukkuja. Jokainen luokka järjesti jonkun luukun vuorollaan. Esimerkiksi meidän luokka esitti Tulikettu ja Maamme laulun. Ykköset taas kiersivät luokissa laulamassa joulu lauluja. Kolmoset esittivät joulusadun.

Ronja 2b

 

Luokassa me pidettiin pikkujoulut. Meidän koulussa joka luokka piti yhden luukun. Siellä oli vitsejä, lauluja ja tehtäviä. Meidän luokassa tehtiin videoita.

2Bn Alexandra

 

Meillä oli koulussa joulukalenteri. Ja tonttujen etsintää. Meillä pidettiin pikkujoulut. Me leikittiin piilosta.

Niklas 2B

 

Joulukuussa joulujuhlassa 6A ja 6B esittivät hauskan näytelmän. 1B-1A lauloivat ja leikkivät.

Konsta 2b

 

Luokassa me pidettiin pikkujoulut. Meidän koulussa joka päivä pidettiin joulukalenteri. Joka luokka sai tehdä oman. Me myös tehtiin videoita.

Aleksi 2B

 

Kuoron kanssa Lucian päivänä olimme laulamassa Lucia-kulkueessa. Lauloimme myös joulun avajaisissa. Itsenäisyyspäivänä oli meidän luokan eli 2.B:n joulukalenteri. Lauloimme pari laulua. Joulujuhlassa kuoro lauloi myös B:n juhlassa ja A:n juhlassa. Harjoittelemme aina perjantaisin musiikinluokassa kello yhdestä kahteen.

Heta 2b

 

Joulukuun kuudentena päivänä oli itsenäisyyspäivä. Silloin meidän luokka piti puheen. Onneksi ei ollut pakko, minä en halunnut. Koulu teki tonttukoulu -videon. Minun, Roosan ja Ronjan videon nimi oli Repa ja Tuttoustava. Koulun joulukalenteri oli hyvä koska siinä sai nähdä niin paljon näytelmiä. Meidän luokka ei esiintynyt joulujuhlassa. Joulukuun 11. päivä oli Dianan synttärit, Diana toi kouluun karkit.  Myös eskariope Jyrki luki meille joulusadun. Ykköset kiertelivät eri luokissa laulamassa joululauluja.

Kaisa 2B

 

 

Marraskuun tapahtumia

Torstaina 29.11. koululla kävi Razzmatazz- tanssistudiolta kaksi opettajaa nimeltä Anna ja Sara. Anna opetti hip hop ja breikkitansseja. Sara opetti jazzia ja show-tanssia. Tanssitunti kesti 45 minuuttia. Opittiin paljon uusia juttuja ja kaikki koulun oppilaat tykkäsivät tanssitunnista. Kivaa oli ja kuuma tuli.

Marraskuussa koululla järjestettiin heijastinkisa. Voittajaluokalle vanhempainyhdistys lupasi maksaa sata euroa. Pisteitä sai heijastinliiveistä ja heijastimista. Heijastinliivistä sai kolme pistettä ja irtonaisista heijastimista jokaisesta yhden pisteen. Yhden ihmisen oli mahdollista saada kahdeksan pistettä. Voittajaluokka oli 3B, toiseksi tuli eskarit ja kolmanneksi 6A. Kuvassa voittajaluokka 3B:n tyylinnäyte.

Tapahtumista raportoi: 3B

 

 

Myyjäiset la 24.11.

Meidän 3.A-luokan tehtävänä myyjäisissä oli ylläpitää Herkkuhyrrää. Meidän luokan työvuorot olivat klo 10-11. Joku oli aina kassalla, joku ottamassa lipukkeita ja joku oli viemässä herkkuja asiakkaalle. Ruokalassa oli sinä päivänä jauhelihakeittoa ja se oli hyvää. Herkkuhyrrässä oli  oli tosi paljon asiakkaita. Myyjäisten yhteydessä näytettiin myös elokuva oppilaille. Myyjäisissä oli vierailijoita ainakin 200 ja enemmänkin. Koulu sai myyjäisistä tuottoa yli 4000 €.

Myyjäisistä raportoivat: Ronita, Aarne, Sarah ja Nestori 3.A

 

 

Lokakuun tapahtumia

Koulussamme kävi keskiviikkona 10.10 kirjailija Harri Istvan-Mäki. Hän kertoi mistä sai inspiraation kirjailijan ammattiin. Harri Istvan-Mäki kertoi myös mistä sai ideoita kirjoihinsa, ja yleensä ne on todellisuudesta jotain. Harri Istvan-Mäki myös piirsi kaikenlaisia kuvia. Lopussa hän vastasi kysymyksiimme. Hän kertoi kaikkia hauskoja tapahtumia mitä hänelle oli tapahtunut kun hän oli lapsi. Harri Istvan-Mäki kertoi, mitä kaikkea tapahtui, kun hän harrasti nukketeatteria, esimerkiksi kuinka esitykset menivät pilalle. Hän luki vähän omia tekemiä kirjoja. Harri Istvan-Mäki on tehnyt paljon kirjoja.

Koulussamme oli valokuvapaja ja luokkamme jaettiin kolmeen ryhmään joista kaikilla oli oma kirjansa, jonka tapahtumat kuvattiin kameralle. Jotkut kuvat menivät pahasti pieleen, joten jouduimme poistamaan pari kuvaa. Kun luokassa näytettiin kaikkien ryhmien ottamat kuvat, koko luokka nauroi koska kuvat eivät menneet oikeassa järjestyksessä. Ryhmät tekivät valokuvaukset näistä kirjoista: Kapteenikalsari, Neropatin päiväkirja ja Reuhurinne. Kun joittenkin ryhmien piti kuvata ulkona niin tietenkin piti olla tosi märkä keli. No muuten kuvaaminen oli tosi kivaa.

Meidän luokalla luetaan pulpettikirjoja ja kun on lukenut vähintään kuusi kirjaa niin saa lukudiplomin todistuksen mukana.

Meillä oli koulun yhteinen Halloween-pukukisa. Kisassa sai pukeutua halloween teemaisesti. Joka luokka äänesti yhden luokasta finaaliin. Meidän luokasta finaaliin pääsi Veikka F. Kun joka luokalta oli äänestetty yksi, niin kaikista äänestetyistä koko koulu äänesti parhaan asun. Kilpailun voitti 1b-luokan Leo. Leo sai palkinnoksi 10 euron lahjakortin S-kauppaan.

Meidän koulun vanhempainyhdistys järjesti diskon. Siellä oli kahvio. Ja salissa oli jotain musaa. Diskossa oli myös aika paljon karkkeja.

Lokakuusta raportoi 4A-luokka

 

Lukeva Liuksiala viikkojen videotyöpaja

Videootit ry järjesti videotyöpajan. Teimme siellä omat hahmot, jotka liittyivät meidän kirjaamme. Minä olin papparainen. Oli kivaa. Kuvasimme niitä meidän kirjan hahmoja. Kirja oli Reuhurinteen ala-aste eri paikoissa, kuten ulkona, sisällä ja monissa muissa paikoissa. Me kuvasimme kameroilla, jotka oli aika vanhoja.  Kameran merkkiä en muista, mutta hyviä oli. Minun asuuni kuului silmälasit ja valkoinen tukka. Se oli ihan hyvä asu, tykkäsin itse. Me kuvattiin ulkona pituushyppyä ja sisällä koulu välituntia ja oppituntia, se oli kivaa. Suosittelen muille kouluille ja luokille. Se on hyvä taito opetella kuvaamaan. Itsekin opin paljon taitoja kuvaamisesta. Me myös otettiin valokuvia. Meidän ryhmässä oli joku karvainen otus ja tietenkin opettaja. Karvaisella otuksella oli pinkki, karvainen takki ja huivi.

Pajasta raportoi: Max Alenius 4B

 

 

Koko koulun urheilupäivä Kyötikkälässä 29.8.

9.10.2018

Kyötikkäläpäivä on Liuksialan koulun yhteinen urheilupäivä. Se järjestettiin lukuvuoden alussa.  3.-6. luokkalaiset menivät sinne pyörillä, ja 1.-2. luokkalaiset bussilla. Siellä oli erilaisia rasteja, joissa oli liikunnallisia tehtäviä. Tänä vuonna oli ainakin pesäpallorasti, kilpajuoksurasti, hernepussin heitto ryhmässä, moniloikka ja paljon muita rasteja. Siellä myös karsittiin viestikarnevaalifinalistit. Siellä tarjottiin ruuaksi lihaperunasoselaatikkoa. Lopuksi kaikilla luokilla oli kilpajuoksu, mutta se oli vapaaehtoinen. Pienemmät oppilaat juoksivat radan puolitoista kertaa ja isommat kaksi ja puoli kertaa. Päivä kesti kahdeksasta kahteen.

Päivästä raportoivat: Emmi Kolinummi 5B ja Ella Ruusumaa 5A

 

 

6. luokkien leirikoulu 21.-24.8.

25.9.2018

Jo ennen aamukahdeksaa olivat Liuksialan koulun kuudesluokkalaiset kokoontuneet rönsyilevään piirintapaiseen asetelmaan koulun edustalle. Hengitys höyrysi ja kohosi paksuksi pilveksi heidän päidensä lomaan. Matkalaukut pursuilivat tavattoman suuresta määrästä hyödyllistä, sekä tarpeetonta roinaa. Viimein opettajat saapuivat. Oppilaat olivat suuresti yllättyneitä siitä, että opettajat olivat mahduttaneet tavaransa vain muutamaan hassuun kassiin. Lopultakin bussi kurvasi koulun eteen sankan pölypilven kera. Oppilaat rynnistivät kohti bussia. Bussikuski avasi oppilaille bussin tavaratilat, joihin he tunkivat laukkunsa. Kun kaikki olivat asettuneet bussiin, matka kohti Marttisia sai alkaa.

Parin tunnin kuluttua alkoi bussin ikkunoista näkyä metsäistä seutua ja punaisia mökkejä. Jännittynyt puheensorina käynnistyi heti, kun bussi jarrutti soraparkkipaikalle Marttisten päärakennuksen laitamille. Vihdoin perillä! Oppilaat ja opettajat sekä pari vanhempaa kampesivat itsensä ylös bussin pehmeiltä kangasistuimilta. Bussin ovien avautuessa, viileä ulkoilma työntyi sisään. Bussikuski avasi bussin tavaratilat, ja innokkaat oppilaat ottivat omat laukkunsa sieltä ulos. Jo ennen kuin opettajat antoivat luvan lähteä kipittämään mökkejä kohti, olivat kaikki jo puolimatkassa niille.

Mökkien sijainti oli kerrassaan mahtava! Järvi liplatti vain muutaman metrin päässä mökeistä, ja sauna, sekä grillikatos olivat myös aivan siinä vieressä. Oppilaat veivät tavaransa mökkeihin ja lähtivät tarpomaan takaisin päärakennukselle Marttisten omien sääntöjen kertaushetkeen. Oppilaat saivat myös kirjoittaa itselleen tavoitteita leirikoulua varten. Siitä he lähtivät sitten ruokailemaan. Oppilaat palvoivat Marttisten herkkuruokia!

Aktiviteetteja oli hirmuisesti. Oli esimerkiksi sup-lautailua, resiinaretki, forest escape ja yläköysirata. Tuossa kaiketi ne hurjimmat. Monet opettajat ja oppilaat ylittivät itsensä yläköysiradalla, joka kiersi puiden latvustossa (ainakin puiden puolivälissä). Se oli varmasti yksi odotetuimmista aktiviteeteista. Yläköysirata kierrettiin siis parin kanssa, turvallisuussyistä. ITSE RADALLE EI KUITENKAAN OLLUT ASIAA MYÖSKÄÄN ILMAN KYPÄRÄÄ EIKÄ VALJAITA!

Valitettavasti lähtöpäivä pian koitti, ja tunnelma oli haikea. Oppilaat raahasivat taas tavaransa bussiin ja saivat leiridiplomit.

SE LEIRIKOULU OLI IKIMUISTOINEN!

Leirikoulusta raportoi: Maisa Kangasjärvi 6A

 

 

Uudet työntekijät esittäytyvät

 

11.9.2018

Moikka!

Vähänks jännitti, kun aloitin tänä syksynä koulunkäynnin ekaluokalla. Olen kyllä tehnyt niin kerran aiemminkin, mutta silloin olin vielä oppilaan roolissa. Paljon on siis uutta ja mielenkiintoista tullut aikuisen arkeeni.

Henkilökohtaisia vahvuuksiani ovat kuvataide ja liikunta. Liikuntaa opetan oman 1B-luokkani lisäksi neljälle muullekin luokalle, joten työasuni on aika verkkaripainotteista.

Koulun ulkopuolella harrastan ja työllistyn jalkapallon parissa. Olen kotoisin Kotkasta ja nykyään asun Tampereella avovaimoni kanssa. Vaikka meren aallot eivät tänne asti yllä, on Pirkanmaa oikein kaunis ja hyvä paikka elää.

Sebastian Kajander, luokanopettaja

 

Moikka!

Olen Irene, 25- vuotias lähihoitaja. Asun Pirkkalassa perheeni kanssa. Viihdyn usein mökillä ja läheisten kanssa vapaa-ajalla. Myös liikunta ja musiikki ovat tärkeä osa elämääni.

Pidän ihmisläheisestä työstä. Siksi on ollutkin mukavaa ja mielenkiintoista aloittaa ohjaajana pienryhmäluokassa Liuksialassa!

Irene Salonen, koulunkäynninohjaaja