« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
1.2.2023 26.2.2023
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/vedet-jotka-valossa-liikkuvat/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vedet jotka valossa liikkuvat

Vedet jotka valossa liikkuvat

Veden ääreen ihminen hakeutuu, kun hänellä on jano, kun hän haluaa virvoituksen keholleen tai esteettisen maiseman katseelleen. Vesi solisee, kuohuu, liplattaa, liplattaa, juoksee, raivoaa tai jähmettyy monumentaalisiksi jäämuodostelmiksi, sen kaikissa olomuodoissa helisee elämä. Veden maagisuutta on taiteessa kuvattu niin kauan kuin ihminen on halunnut tuntojaan ilmaista musiikin, kirjallisuuden tai kuvittamisen avulla.

“Tämä näyttely avaa näkymän minun vesiini, miten itse koen tämän elämän antajan”, Erkki Keihäs

Esittely, Erkki Keihäs

“Olen maalannut öljyväreillä pääosin kankaalle yli 40 vuotta. Minulla on ollut koko elämäni halu ilmaista itseäni taiteen keinoin ainakin kirjoittamalla, piirtämällä ja maalaamalla, sekä myös veistämällä pahkatöitä ja puuveistoksia.”

Erkki Keihäs on Kangasalan Ilkossa asuva, vuonna 1956 syntynyt kuvataiteen harrastaja, jonka ensimmäinen näyttely nähtiin Kangasalla vuonna 1988. Keihäs on ollut kiinnostunut taiteesta jo aivan pienestä pitäen, ensimmäiset öljyvärit hän sai lukioaikana vuonna 1973 joululahjaksi, josta alkoikin sukellus maalaustaiteen maailmaan. Mieluisin ilmaisumuoto on Keihäälle on kankaalle maalaaminen öljyväreillä, jonka hän on opetellut itsenäisesti tekemisen kautta. Materiaaleina myös puu inspiroi häntä, erityisesti vapaisiin muotoihin työstettävät pahkat, jotka haastavat tekijäänsä sopivasti.

Erkki Keihään töihin voi tutustua myös hänen Instagram-tilillään ›

Näyttelyyn (1.-26.2.2023) on vapaa pääsy Kangasala-talon avoinnaoloaikoina.

Kartta